Το Σπετσοφάι είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την πλούσια γεύση του λουκάνικου με τη φρεσκάδα των λαχανικών. Είναι μία συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε με τα υλικά που έχετε στο ψυγείο σας και είναι ιδανική για εκείνες τις μέρες που θέλετε να φτιάξετε κάτι γρήγορο αλλά και πολύ νόστιμο. Εγώ το σερβίρω με ψωμί για να βουτήξουμε στη σάλτσα του.
Υλικά:
1 λουκάνικο (χωριάτικο προτιμάται)
1 μελιτζάνα
7 πιπεριές (χρώματος και ποικιλίας της επιλογής σας)
Φρέσκια ντομάτα (τριμμένη και ψιλοκομμένη)
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε ροδέλες ή λωρίδες.
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Αφαιρούμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι με το ελάχιστο υπόλοιπο λάδι, προσθέτουμε την τριμμένη και ψιλοκομμένη ντομάτα. Αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά μέχρι να μελώσει.
Δείτε Επίσης: Σπετσοφάι με Χωριάτικο Λουκάνικο, Πιπεριές και Φέτα
Προσθέτουμε τα τηγανισμένα λαχανικά και το λουκάνικο στη σάλτσα ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να αναμειχθούν καλά οι γεύσεις.
Πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε ρίγανη για άρωμα.
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Σπετσοφάι σας ακόμα πιο επιτυχημένο:
- Λουκάνικο: Το χωριάτικο λουκάνικο δίνει την πιο αυθεντική γεύση, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε λουκάνικο της αρεσκείας σας.
- Πιπεριές: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιπεριές σε διάφορα χρώματα για να δώσετε στο πιάτο σας μια πιο όμορφη εμφάνιση.
- Σάλτσα: Αν θέλετε η σάλτσα σας να είναι πιο πηχτή, μπορείτε να προσθέσετε λίγο πελτέ ντομάτας.
- Σερβίρισμα: Μπορείτε να σερβίρετε το πιάτο ζεστό, συνοδεύοντάς το με φέτα ή με λίγο γιαούρτι.
H συνταγή/φωτό είναι της κας Vas Kas










