Σπετσοφάι με Χωριάτικο Λουκάνικο, Πιπεριές και Φέτα

Υλικά συνταγής

500γρ χωριάτικο λουκάνικο
3 χρωματιστές πιπεριές
2 πιπεριές κόκκινες γλυκές
2 μεγάλα κρεμμύδια
70-100γρ ελαιόλαδο
1κ.γ καπνιστή πάπρικα
1κ.γ Αλάτι
Πιπέρι
2κ.σ ντομάτα πελτέ
150γρ χυμό ντομάτας
1 ποτήρι νερό
½ ματσάκι μαϊντανό
(Προαιρετικά μπορείτε να το σβήσετε με ούζο η με κρασί και να βάλετε καυτερή πιπεριά)
Τυρί φέτα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Στο τηγάνι μας βάζουμε ελαιόλαδο να καλύψουμε τον πάτο του τηγανιού περίπου 70 με 100 γραμμάρια θα ρίξουμε μέσα τα λουκάνικα τα οποία τα έχω κόψει σε ροδελες ανάβουμε τη φωτιά μας. Τηγανίζουμε τα λουκανικα μας και μολις είναι ετοιμα τα βγαζουμε σε ένα πιατο και αφηνουμε στην άκρη

Στο τηγάνι θα ρίξουμε δύο κρεμμύδια κομμένα σε φέτες αφήνουμε για ένα δύο λεπτά να τσιγαριστούν τα κρεμμύδια και προσθέτουμε τις πιπεριές κομμενες σε λωριες μία πορτοκαλί πιπεριά μία πράσινη πιπεριά μία κίτρινη και δύο πιπεριές φλωρίνης αφήνουμε να μαραθούνε καλά
Συνεχίζουμε το σοταρισμα να δούμε ότι έχουνε μαραθεί καλά και μέχρι να ακούσουμε το χαρακτηριστικό ήχο ότι έχει φύγει η υγρασία χρόνος 7 με 8 λεπτά
Προσθετουμε δύο κουταλιές της σούπας μία κουταλιά του γλυκού ζάχαρη μισο ματσακι μαιντανο ανακατεύουμε ρίχνουμε τα λουκανικα ανακατευουμε ριχνουμε σαλτσα χυμό γυρω στα 150 g λίγη καπνιστη πάπρικα προαιρετικά, αλάτι πιπέρι ανακατευουμε

Τέλος θα ρίξουμε ένα ποτήρι νερό καυτό σκεπάσουμε και θα τα αφήσουμε να σιγοβράσει μέχρι να χιλώσει το φαγητό μας είναι έτοιμο έτσι μπορείτε να το σβήσετε με ούζο ή με κρασί και να το αφήσετε για ένα λεπτό να φύγει το αλκοόλ μπορείτε να του βάλετε τρίμα φέτα από πάνω

Μπορείτε να το συνοδεύσετε με μακαρόνια, πατάτες ακόμα και σκέτο σαν πρώτο πιάτο

Η Εκτέλεση είναι του George Zolis και θα δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξεις εύκολα ένα πεντανόστιμο σπετσοφάι με μελιτζάνες και πιπεριές!

Σπετσοφάι με μελιτζάνες και πιπεριές!

Υλικά

1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
400 γραμ. ντομάτα ψιλοκομμένη ή κονκασέ
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
3 πράσινες πιπεριές κομμένες σε φέτες
3 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε φέτες
3 πράσινες πιπεριές κέρατο
1 μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια
3 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε μπουκιές
1/2 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Αρχικά κόβετε τις πιπεριές σε λωρίδες, αφού τις έχετε πλύνει και στεγνώσει, και με το μισό λάδι τις τηγανίζετε ελαφρά σε ένα μεγάλο τηγάνι για να μαλακώσουν.
Τις βγάζετε σε ένα μπολ και τις αφήνετε στην άκρη.
Συνεχίζετε με τις μελιτζάνες, τις οποίες μετά αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.
Καθαρίζετε το τηγάνι, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα λουκάνικα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Στη συνέχεια, προσθέτετε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και την μελιτζάνα και ανακατεύετε ελαφρά. Ρίχνετε τις ντομάτες, προσθέτετε τον πελτέ και τρίβετε στην βάση του τηγανιού.
Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη. Προσθέτετε ελάχιστο νερό και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου, να μαλακώσουν τα λαχανικά και να πήξει η σάλτσα.
Τα τηγανισμένα χωριάτικα λουκάνικα δένουν τέλεια με τη σάλτσα από τις γλυκιές πιπεριές και τη ντομάτα.
Σερβίρεται με φρέσκο ψωμί και ωραία πικάντικη φέτα. Ιδανικό φαγητό για βουτιές.

 

 

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με κρεμμύδια στο φούρνο
Επόμενο άρθροΚέικ με σοκολάτα και μαρμελάδα…τόσο απλό όσο και γευστικό