Υλικά

3-4 κουτ. σούπας σάψιχο φρέσκο, μόνο τα φυλλαράκια
3 πατάτες
2 αυγά
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι, τριμμένο
3 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κρεμμύδι, τριμμένο
2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το πανάρισμα)
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα για 20 λεπτά, και στη συνέχεια, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τον πουρέ της πατάτας με τα αυγά το σάψιχο, το τυρί, το μαϊντανό το κρεμμύδι, το αλεύρι, το μπέικιν, αλάτι & πιπέρι

και ζυμώνουμε καλά τα υλικά. Πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια και τα αλευρώνουμε για το τηγάνισμα.
Τηγανίζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με μπόλικο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Τους σερβίρουμε ζεστούς.

Ευχαριστούμε τον ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑ

Προηγούμενο άρθροΡοβανί Ιθάκης – Παραδοσιακό γλυκό
Επόμενο άρθροΓλυκιά Κολοκυθόπιτα