Η Σιμιγδαλόκρεμα είναι ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα γλυκά που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια και τη μανούλα! Είναι πανεύκολη και γρήγορη στην παρασκευή, ενώ το άρωμα της βανίλιας και της κανέλας πλημμυρίζει το σπίτι. Καθώς το σιμιγδάλι ψιλό δένει με το γάλα και το βούτυρο, δημιουργείται μια κρέμα βελούδινη και πλούσια. Επειδή τα υλικά είναι ελάχιστα και η διαδικασία απλή, είναι σίγουρο ότι θα την φτιάχνετε πολύ συχνά. Επομένως, αν θέλετε να απολαύσετε ένα γλυκό που «μυρίζει» ζεστασιά και παράδοση, γιατί να μη δοκιμάσετε αυτή την υπέροχη Σιμιγδαλόκρεμα;

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδαλόκρεμα σε μπολ, πασπαλισμένη με κανέλα

Φτιάξτε την πιο αγαπημένη και κλασική Σιμιγδαλόκρεμα! Με γάλα, ζάχαρη, βούτυρο και κανέλα, θυμίζει παιδικά χρόνια. Έτοιμη σε λίγα λεπτά!

Prep Time 5 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 15 minutes

Ingredients

  • 1 λίτρο - Γάλα (πλήρες)
  • 100 γρ. - Ζάχαρη
  • 1 πρέζα - Αλάτι
  • 1-2 - Βανίλιες (σε σκόνη ή εκχύλισμα)
  • 150 γρ. - Σιμιγδάλι (ψιλό)
  • 1-2 κ.σ. - Βούτυρο (καλό, π.χ. φρέσκο αγελάδος)
  • Λίγη - Κανέλα (για το πασπάλισμα)

Instructions

Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το 1 λίτρο γάλα, τα 100 γραμμάρια ζάχαρη, την πρέζα αλάτι και τις 1-2 βανίλιες.

Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να ζεσταθεί το γάλα (πριν βράσει).

Μόλις το γάλα ζεσταθεί, ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ψιλό, ανακατεύοντας συνεχώς με τον αυγοδάρτη για να μην σβολιάσει.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 5-7 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη 1-2 κουταλιές βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να γίνει η κρέμα γυαλιστερή.

Μοιράζουμε τη σιμιγδαλόκρεμα σε ατομικά μπολ ή ποτήρια.

Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά βάζουμε στο ψυγείο.

Πριν το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε με κανελίτσα από πάνω.

Η Συνταγή είναι της κας Geri Dako

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για τη Σιμιγδαλόκρεμα

Σιμιγδάλι: Χρησιμοποιήστε σιμιγδάλι ψιλό για πιο λεπτή και βελούδινη υφή. Αν χρησιμοποιήσετε χοντρό, ίσως χρειαστεί να μαγειρέψετε λίγο περισσότερο.

Ανακάτεμα: Το συνεχές ανακάτεμα είναι το μυστικό για να μην σβολιάσει η κρέμα και να μην κολλήσει στη βάση της κατσαρόλας.

Βούτυρο: Το βούτυρο προστίθεται στο τέλος για να προσδώσει πλούσια γεύση και να κάνει την κρέμα πιο γυαλιστερή και απαλή.


Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: