Γλυκάκι με ξηρούς καρπούς

Υλικά

1 πακετα σαβαγιάρ
1 μπολ γάλα με κακάο
κονιάκ

Για την λευκή κρέμα
1 μορφατ τενεκεδάκι
1 ζαχαρουχο
λίγα αμύγδαλα και φουντούκια χοντροκομμένα
1 νουτέλα

Για την κρέμα σοκολάτας,
600 γρ κρέμα γάλακτος
1 κουτάλι της σούπας κοφτό άχνη
400 γρ κουβερτούρα

Για την επικάλυψη
300 γρ κρέμα γάλακτος
300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
λίγο ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Βουτάμε τα σαβαγιάρ σε γάλα με κακάο και ραντίζουμε με κονιάκ
Για την λευκή κρέμα , χτυπάμε παγωμένα,το μορφατ 10 λεπτά να σφίξει, και ρίχνουμε ένα ζαχαρούχο, χτυπάμε καλά και στρώνουμε πάνω απ’ τα σαβαγιάρ
Σε ένα τηγάνι καβουρντίζω τα αμύγδαλα και τα περνάω απο το μπλέντερ, με φουντούκια χοντροκομμένα τα ρίχνω από πάνω. Μετά έλιωσα νουτέλα και έριξα πάνω απ’ αυτά
Δεύτερη στρώση σαβαγιάρ κατά τον ίδιο τρόπο

Για την κρέμα σοκολάτας, χτύπησα κρέμα γάλακτος με άχνη,να γίνει σαντυγη
Είχα λιώσει και κρυώσει 400 γρ κουβερτουρα,την έριξα στη σαντυγη και τα χτύπησα με το μίξερ Αφήνουμε την κρέμα καμιά ώρα στο ψυγείο να σφίξει και την στρώνουμε πάνω απ’ τα σαβαγιάρ

Για την επικάλυψη ζέστανα κρέμα γάλακτος και πρόσθεσα την σοκολάτα κουβερτουρα ψιλοκομμένη και λίγο ηλιέλαιο

Γαρνίρεται με ότι σας αρέσει❤️❤️❤️

ΠΗΓΗ: Aggeliki Ant

Προηγούμενο άρθροΨητές Χοιρινές Μπριζόλες λαιμού και ψημένες φρέσκες πατάτες με βούτυρο, άνηθο και σκόρδο.
Επόμενο άρθροΜπισκοτογλυκό με κρέμα Μοκκα