Σιροπιαστή Γιαουρτόπιτα

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

για ταψάκι 24εκ

Υλικά

200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
4 αυγά Μεσαία
400 γρ γιαούρτι Στραγγιστό 5%
2 βανίλιες
Ξύσμα απο 2 Μανταρίνια
1 κουτ γλυκού μπέΐκιν παουντερ
450 γρ Σιμιγδάλι ψιλό
120 γρ Σκόνη Αμυγδάλου Λευκό

Για το Σιρόπι
600 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
500 γρ νερό
1 κουτ Σούπας χυμό λεμονιού
4 φέτες Πορτοκάλι
30 γρ Λικέρ πορτοκάλι ή άλλο λικέρ ή
Χυμό πορτοκάλι ίδια Ποσότητα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψουν και να ασπρίσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.
Οταν πλέον είναι έτοιμα και αφράτα ρίχνουμε το στραγγιστό γιαούρτι το μείγμα των αυγών ανακατεύουμε με μία σπάτουλα πολύ απαλά χωρίς να ξεφουσκώσουν τα αυγά να ομογενοποιηθεί το γιαούρτι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις βανίλιες το ξύσμα από τα μυρωδάτα μανταρίνια μας και το baking powder τα ανακατεύουμε απαλά. Στο μείγμα μετα από λίγο ρίχνουμε και το αμύγδαλο σε σκόνη.

Τέλος ρίχνουμε και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε απαλά για να μη χαθεί ο όγκος του.
Βουτυρώνουμε μία φόρμα 24 εκατοστών βαθιά λιγάκι ή αν δεν έχετε βάλτε 20 εκατοστών και ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια σιμιγδάλι ψιλό. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψάκι και απλώνουμε ομοιόμορφα με μία σπάτουλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα 35 με 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της, δοκιμάζουμε και με μαχαιράκι.

Ξεκινάμε το σιρόπι 20 λεπτά πριν βγει γιαουρτόπιτα από το φούρνο βράζουμε για 8 λεπτά από το σημείο βρασμού στα τέσσερα ρίχνουμε και το λικέρ πορτοκάλι ή Όποιο θέλετε.
Μόλις βγει από το φούρνο η γιαουρτόπιτα αφήνουμε 5 λεπτά τη χαράζουμε σε κομμάτια και σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι να το απορροφήσει όλο. Μόλις κρυώσει η γιαουρτόπιτα μας για το πιο τέλειο σιρόπιασμα κάνουμε το κολπάκι που σας έχω δείξει. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αναποδογυρίζουμε για κάποιες ώρες εγώ την
άφησα ένα βράδυ πασπαλίζουμε με φυστίκι Αιγίνης προαιρετικά φυσικά και σερβίρουμε .

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροCheeseCake Πορτοκαλι
Επόμενο άρθροΑσσουρέ (κοινώς Βαρβάρα): Παραδοσιακή κρέμα με σιτάρι καρύδια και σταφίδες