Σιροπιαστό γλυκό με ινδοκάρυδο.

Σιροπιαστό γλυκό με ινδοκάρυδο. Ίσως είναι το πιο εύκολο και νόστιμο γλυκό που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Υλικά

250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
250 γρ. ζάχαρη
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
170 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 150 γρ. ινδοκάρυδο
150 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
4 μεσαία αυγά
1 βανίλια

για το σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
530 ml νερό
Φλούδες από ένα λεμόνι ακέρωτο

Εκτέλεση

για το σιρόπι
Τοποθετήστε όλα τα υλικά του σιροπιού σε μια μικρή κατσαρόλα και ζεστάνετε μέχρι να βράσει. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε τη θερμοκρασία να πέσει.

για το γλυκό
Στον κάδο του μίξερ με το φτερό, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Αμέσως μετά, προσθέστε σιγά σιγά τα αυγά που προηγουμένως χτυπήσατε. Στη συνέχεια, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά στο μεγάλο μπολ. Μόλις το μείγμα ενωθεί με το σύρμα, το ρίχνετε στον κάδο του μίξερ και το ανακατεύετε στην ίδια ταχύτητα για ένα λεπτό ακόμα. Αδειάστε το μείγμα σε ένα ταψί διαστάσεων 25 x 35 εκατοστών και ψήστε το. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 40 λεπτά. Τέλος, χρησιμοποιώντας μια κανάτα ή ένα κουτάλι, περιχύστε αργά το ζεστό σιρόπι.

Η Εκτέλεση είναι της Πετρινα Μπαρδανη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ σιροπιαστό με ινδοκάρυδο 😋 😋 😋 😋

Υλικά

1&½ κούπα αλεύρι,
2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν,
1&½ κούπα ινδοκάρυδο,
⅔ κούπας βούτυρο,
1 κούπα ζάχαρη,
4 αυγά,
⅔ κούπας γάλα.

Για το σιρόπι :
1&½ κούπα ζάχαρη,
1&½ κούπα νερό,
λίγο χυμό λεμόνι και
1 φλούδα λεμόνι

Εκτέλεση

Χτυπάω βούτυρο με ζάχαρη και μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά κ όλα μαζί τα χτυπάω στο μίξερ για 5 λεπτά. Αδειάζω σε βουτυρωμένο πυρέξ κ ψήνω στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά. Βράζω τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά κ το ρίχνω στο ψημένο γλυκό. Πασπαλίζω με ινδοκάρυδο.♥️♥️♥️
Στόλισα με γλυκό κουταλιού φράουλα που πηγαίνει καταπληκτικά

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠίτσα Ζυμαρικών
Επόμενο άρθροΔίχρωμος χαλβάς σοκολάτα με πορτοκάλι