Σιροπιαστό κέικ με σοκολάτα και σαντιγί

Υλικά

Για το Κέικ
1 βιτάμ
1 /1/2 φλιτζλανι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
3 φλιτζάνια τσαγιού Farina up
1 φακελάκι τρουφα σοκολάτα
6 αυγά
2 βανίλιες
1 φακ, Μπεικιν παουντερ
Για το Σιρόπι
4 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
5 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
λίγο κονιάκ
Για το Γλάσσο
200 γρ. κουβερτούρα 55%κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά
30 γρ. μέλι

Για την Σαντιγί
1 φακ Garni
200ml κρύο γάλα

Εκτέλεση

Για το σιρόπι

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για το Κέικ
Xτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μετά ρίχνουμε ολα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και χτυπάμε ελαφρά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά
Σιροπιάζουμε ζεστό κέικ με κρύο το σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει.

Για το Γλασσο
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση, την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
Ομογενοποιούμε πολύ καλά με μπλέντερ χειρός ή με μαρίζ, όχι με σύρμα, προσθέτοντας και το μέλι.
Χτυπάμε το γκαρνί με γάλα το απλώνουμε και στολίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα

ΠΗΓΗ: Μαρία ΑργύρηΑπλές Συνταγές βήμα-βήμα

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο αλ κρεμ με πιλάφι
Επόμενο άρθροΠεπερονάτα…μάθετε να την φτιάχνετε θα σας αρέσει