Χιουνούλα

Yλικά

✓ 4 αυγά
✓1 φλιτζάνι ζάχαρη
✓1 ποτήρι λάδι
✓1 φλιτζάνι καρύδα
✓1 φλιτζάνι κράκερ
✓ 1 φλιτζάνι αλεσμένα καρύδια
✓ 1 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ
σιρόπι βανίλιας
✓1,5 φλιτζάνια ζάχαρη
✓2 ποτήρια νερό

για κρέμα
✓1 λίτρο γάλα
✓ μισό ποτήρι άμυλο
✓ Μισό ποτήρι αλεύρι
✓ ένα ποτήρι ζάχαρη
✓ Μισό κουτί κρέμα γάλακτος

Για από πάνω
✓ καρύδα
✓ αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης

Πώς να το φτιάξω:

1 Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
2 Προσθέτουμε τη φρυγανιά, τα καρύδια, την καρύδα, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αλείφουμε με λάδι τις παραλληλόγραμμες φόρμες. Και προσθέτουμε το μείγμα του κέικ.
3 Ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.

Για ενα σιροπι:
Βάζουμε ζάχαρη στο τηγάνι. Το λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέστε νερό όταν η ζάχαρη ροδίσει ελαφρά.
Όταν διαλυθεί η ζάχαρη, αφαιρούμε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

για την κρέμα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το άμυλο και το αλεύρι. Βράζουμε μέχρι να βράσει.

Όταν πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Ζεσταίνουμε την κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε στο κέικ το κρύο σιρόπι.
Απλώνουμε την κρέμα στο κέικ όταν εχει ρουφήξει το σιρόπι.
Προσθέστε καρύδα σε αυτό.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει για 3-4 ώρες.

Καλή Επιτυχία

Πηγή Gharib Naeim 

Προηγούμενο άρθροΝηστίσιμα Αφράτα Τσουρέκια Αφρός: Η Συνταγή για νηστίσιμη Απόλαυση
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι φρικασέ..!!