Αυτή η συνταγή για Σιροπιαστό παντεσπάνι είναι ιδανικό για τούρτες, γλυκά ψυγείου ή για να το απολαύσετε σκέτο. Το σιρόπι το κάνει ακόμα πιο νόστιμο και υγρό.

Υλικά:

Για το παντεσπάνι:

10 φρέσκα αυγά
10 κουταλιές σούπας ζάχαρη
10 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ σόδα
1 βανίλια
Για το σιρόπι:

3,5 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 βανίλια

Εκτέλεση:

Παντεσπάνι:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Χωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών.
Χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με ένα μίξερ.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε τη βανίλια στους κρόκους και ανακατέψτε.
Κοσκινίστε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και τη μπέικινγκ σόδα πάνω από το μείγμα των κρόκων και ανακατέψτε απαλά με μια κουτάλα.
Σιγά σιγά, προσθέστε τη μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων, αναδιπλώνοντας απαλά με μια σπάτουλα.
Ρίξτε το μείγμα του παντεσπανιού σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήστε για 25-30 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει το παντεσπάνι.
Αφήστε το παντεσπάνι να κρυώσει τελείως πριν το σιροπιάσετε.
Σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα, βάλτε τη ζάχαρη, το νερό και τη βανίλια.
Ζεστάνετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αφήστε το σιρόπι να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει ελαφρώς.
Σιροπίασμα:

Τρυπήστε το κρύο παντεσπάνι με ένα πιρούνι.
Περιχύστε το παντεσπάνι με το κρύο σιρόπι, σιγά σιγά.
Αφήστε το παντεσπάνι να σιροπιαστεί καλά.

Η Συνταγή είναι της κας Marika Thano

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια Αυγολέμονο με Λάχανα
Επόμενο άρθροΨευτομουσακάς: Ένα πιάτο που θα σας κάνει να ξεχάσετε τις μελιτζάνες