Μήλοκρεμα

Η μηλόκρεμα είναι ό,τι πρέπει για τον απογευματινό καφέ! Είναι πανεύκολη στην παρασκευή της, δροσερή και ανάλαφρη, και ταιριάζει τέλεια με ζεστό ή κρύο καφέ.

Ας δούμε μερικά από τα πλεονεκτήματα της μηλόκρεμας:

  • Εύκολη: Φτιάχνεται σε ελάχιστα λεπτά με απλά υλικά που έχουμε συνήθως στην κουζίνα μας.
  • Δροσερή: Ιδανική για ζεστές ημέρες, καθώς η κρέμα είναι δροσερή και αέρινη.
  • Ανάλαφρη: Δεν είναι βαριά, άρα μπορείτε να την απολαύσετε χωρίς τύψεις.

  • Πολύ γευστική: Ο συνδυασμός μήλου και κρέμας είναι πάντα νικηφόρος!
  • Ποικιλία: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα υλικά για να δώσετε τη δική σας πινελιά, όπως κανέλα, βανίλια, ξηρούς καρπούς ή σοκολάτα.

Είτε την προτιμήσετε σκέτη, είτε με τα αγαπημένα σας toppings, η μηλόκρεμα είναι ένα γλυκό που θα σας ενθουσιάσει.

Σας προτείνω να δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή:

Υλικά

Για την βάση του pyrex:
Μπισκότα σαβουαγιαρ
2 1/2 κιλά μήλα καθαρισμένα σε φέτες τα ψήνουμε με λίγο νερό και 2 κουταλιές ζάχαρη

Για την κρέμα:
8 κουταλιές cornflower
8 φλυντζανια γάλα
8 κουταλιές ζάχαρη
1 βανίλια
Λίγο ανθονερο

Εκτέλεση

Για την κρέμα

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το κορν φλάουρ με 1 φλιτζάνι γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το υπόλοιπο γάλα (7 φλιτζάνια) σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το γάλα, προσθέστε το μείγμα του κορν φλάουρ και ανακατέψτε συνεχώς με ένα σύρμα χειρός. Προσθέστε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ανθόνερο και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις πήξει η κρέμα, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε την να κρυώσει.

Περνούμε ένα pyrex τοποθετούμε στην βάση κατά σειρά τα σαβουαγιαρ από πάνω τα μήλα μας ψημένα και από πάνω την κρέμα και τέλος την πασπαλισα με σαβουαγιαρ τριμμενα. Αν θέλετε οταν βάλετε την κρέμα να τις βάλετε μεβρανη να ακουμπάει την κρέμα την αφήνεται να κρυώσει
Χτυπατε φρέσκα κρέμα με 1 κουταλάκι ζάχαρη άχνη την απλώνετε από πάνω και την πασπαλίζεται με καβουρδισμένα αμύγδαλα.

μηλόκρεμα

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Andriana Antoniou

Προηγούμενο άρθροΛευκές και αφράτες Χιονούλες με μερέντα
Επόμενο άρθροΠατάτες ντοφινουάζ: Το γαλλικό μυστικό για τραγανές και κρεμώδεις πατάτες