Η μηλόκρεμα είναι ό,τι πρέπει για τον απογευματινό καφέ! Είναι πανεύκολη στην παρασκευή της, δροσερή και ανάλαφρη, και ταιριάζει τέλεια με ζεστό ή κρύο καφέ. Φτιάχνεται σε ελάχιστα λεπτά με απλά υλικά που έχουμε συνήθως στην κουζίνα μας. Ιδανική για ζεστές ημέρες, καθώς η κρέμα είναι δροσερή και αέρινη.

Υλικά

Για την βάση του pyrex:
Μπισκότα σαβουαγιαρ
2 1/2 κιλά μήλα καθαρισμένα σε φέτες τα ψήνουμε με λίγο νερό και 2 κουταλιές ζάχαρη

Για την κρέμα:
8 κουταλιές cornflower
8 φλυντζανια γάλα
8 κουταλιές ζάχαρη
1 βανίλια
Λίγο ανθονερο

Εκτέλεση

Για την κρέμα

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το κορν φλάουρ με 1 φλιτζάνι γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το υπόλοιπο γάλα (7 φλιτζάνια) σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το γάλα, προσθέστε το μείγμα του κορν φλάουρ και ανακατέψτε συνεχώς με ένα σύρμα χειρός. Προσθέστε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ανθόνερο και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις πήξει η κρέμα, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε την να κρυώσει.

Περνούμε ένα pyrex τοποθετούμε στην βάση κατά σειρά τα σαβουαγιαρ από πάνω τα μήλα μας ψημένα και από πάνω την κρέμα και τέλος την πασπαλισα με σαβουαγιαρ τριμμενα. Αν θέλετε οταν βάλετε την κρέμα να τις βάλετε μεβρανη να ακουμπάει την κρέμα την αφήνεται να κρυώσει
Χτυπατε φρέσκα κρέμα με 1 κουταλάκι ζάχαρη άχνη την απλώνετε από πάνω και την πασπαλίζεται με καβουρδισμένα αμύγδαλα.

μηλόκρεμα

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Andriana Antoniou