Σκορδόψωμο

Υλικά

250 ml ζεστό νερό
1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
35 ml λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
425 γρ αλεύρι

Επικάλειψη
50 γρ παρμεζάνα ή κάποιο άλλο τριμμένο τυρί
Μια πρέζα αλάτι
50 ml λάδι
2 σκελίδες σκόρδο
Μαϊντανός ή άνηθος ή σχοινόπρασο

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τη ζύμη από τα υλικά που αναφέρονται και αφήνουμε για 30 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, τον μαϊντανό ή τον άνηθο ή
το σχοινόπρασο. Ανοίγουμε τη ζύμη κυκλικά και την τοποθετούμε σε χαρτί σε ένα ταψί φούρνου, στη συνέχεια σκεπάζουμε και αφήνουμε για 15 λεπτά.

Κόβουμε οριζόντιες και κάθετες γραμμές για να πάρουμε κύβους, στη συνέχεια καλύπτουμε με τα υλικά της επικάλυψης και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠίτα με ψημμένα φύλλα σε μικρή φόρμα
Επόμενο άρθροΚέικ Μπισκότων με κρέμα