Από την ωραιότερη -υπέροχη-γλυκιά σπιτική Μπουγάτσα με πολύ ωραίο φύλλο και κρέμα !!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 κιλό αλεύρι ,
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,
4 κουταλιές της σούπας ξίδι,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
2 νεροπότηρο χλιαρό νερό,
2 κρόκους αυγών,
1 βανίλια
2 κούπες ζάχαρη,
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό,
1 λίτρο γάλα,
1 βανίλια,
250 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο+50 γραμμάρια σε κομματάκια.

Βάζουμε στην λεκάνη το αλεύρι,ελαιόλαδο,ξύδι,νερό,αλάτι και 1 κούπα ζάχαρη και τα ζυμώνουμε.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί μια ώρα.
Στην συνέχεια την τοποθετούμε στον αλευρωμένο πάγκο μας την ζυμώνουμε 3 λεπτά την κόβουμε κομμάτια και κάνουμε 10 μπαλίτσες.
Αυτές της μπαλιτσες της ανοίγουμε μικρά.φυλλαράκι και βουτυρώνουμε τα 8.
Βάζουμε τα 5 πάνω στο άλλο και τα.άλλα 5 πάνω στο άλλο.
Ανοίγουμε δυο μεγάλα φύλλα όσο το δυνατόν λεπτά.

ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το γάλα με 1 κούπα ζάχαρη να ζεσταθεί ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε 50 γραμμάριο βούτυρο 2 κρόκους αυγών,2 βανίλις.ε
Βάζουμε το ένα.φύλλο σε καλά βουτυρωμένο ταψί ρίχνουμε την κρέμα και τοποθετούμε πάνω το άλλο φύλλο σουρωμένο καλά.
Χαράζουμε με ελαφρώς,ρίχνουμε μπόλικο βούτυρο λιωμένο,άχνη Ζάχαρης και την ψύξουμε στους 180 βαθμούς για.50 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni TsanaktsidouΑγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!

Προηγούμενο άρθροΠίνεται κάθε πρωί και εξαφανίζει το κοιλιακό λίπος
Επόμενο άρθροΦούρνος μικροκυμάτων – Πως να τον χρησιμοποιούμε σωστά