Το πιο υπέροχο σοκολατένιο κέικ που θα φτιάξετε ποτέ! Χωρίς μίξερ, χωρίς περιττές περιπλοκές, μόνο αυθεντική σοκολατένια απόλαυση. Μια συνταγή τόσο εύκολη που θα την ετοιμάσετε ξανά και ξανά.

Υλικα

για μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα

200 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
120 γρ.σπορέλαιο
320 γρ.ζάχαρη
160 γρ.γάλα φρέσκο
120 γρ.νερό βραστό
60 γρ.κακάο
1 κ.γ κοφτό στιγμιαίο καφέ (τύπου νες) προαιρετικά
1 πρέζα κανέλα
1 κ.γ μπέικιν
1/2 κ.γ σόδα
1 κ.σ ξύδι
1/2 κ.γ αλάτι
2 αυγά
2 βανίλιες

Για τη γκανάζ και διακόσμηση
200 γρ.κουβερτούρα υγείας ψιλοκομμένη
80 γρ.γάλα εβαπορέ
1 κ.σ μέλι
λίγα μισκότα oreo σπασμένα
2 κ.σ πραλίνα σοκολάτας

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ μεγάλο,ρίχνω το αλεύρι με το κακάο κοσκινισμένα,τη ζάχαρη τις βανίλιες,το αλάτι,την κανέλα και τον καφέ.
Σ ένα άλλο μπολ,ρίχνω το γάλα,τα αυγά,το λάδι και το ξύδι,τα ανακατεύω με ένα σύρμα και ρίχνω το μίγμα αυτό στα στερεά υλικά.Ανακατεύω καλά με το σύρμα δυο λεπτά.
Τέλος,προσθέτω το βραστό νερό σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα.

Αδειάζω το μίγμα σε μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα λαδωμένη και ντυμένη με λαδόκολα για καλύτερο ξεφορμάρισμα (δείτε φωτο) και ψήνω στους 180 50 λεπτά.Το τσεκαρω με μαχαιρι και αν βγαινει καθαρο δεν το παραψήνω.Ίσως χρειαστει λιγότερο ή περισσότερο χρόνο ανάλογα με το φούρνο σας.
όταν κρυώσει καλά το ξεφορμάρω και το γαρνίρω με τη γκαναζ σοκολάτας.Πασπαλίζω με τα μπισκότα και την πραλίνα σοκολάτας.

Για τη γκαναζ βάζω σένα κατσαρόλι το γάλα και τη σοκολάτα να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά.Το κατεβάζω και προσθέτω το μέλι.
Καταπληκτικό, μαλακό.νωπό σαν σιροπιαστό και παραμένει έτσι για μέρες!!!

Η Συνταγή είναι της κας Σόφη Τσιωπου και η εκτέλεση της κας Μένια Στεφοπούλου

Προηγούμενο άρθροΠαξιμαδάκια με Σταφίδα και Μπαχαρικά
Επόμενο άρθροΑτζέμ Πιλάφι (Γλυκό) – Ένα Ταξίδι στις Παραδόσεις μας