Κέικ με Τρούφα και Γλάσο Σοκολάτας

Αχ, σοκολάτα! Η αγαπημένη λιχουδιά μικρών και μεγάλων, σε μορφή κέικ, τρούφας και γλάσου σοκολάτας , δημιούργησε μια εμπειρία που αγγίζει τα άστρα.

Αυτό το κέικ είναι ένα αριστούργημα για τους λάτρεις της σοκολάτας. Η πλούσια γεύση, η βελούδινη υφή και η κομψή εμφάνιση το καθιστούν ιδανικό για κάθε περίσταση.

Είτε είστε σοκολατομανής είτε απλά θέλετε να απολαύσετε ένα νόστιμο κέικ, αυτό το σοκολατένιο όνειρο θα σας ξετρελάνει!

Υλικά

για το κέικ:

250 γρ. βούτυρο
350 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
220 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
80 γρ. τρούφα σοκολάτας

για το γλάσο:

100 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. νερό
40 γρ. ζάχαρη
30 γρ. κακάο
1 κ.γ. μέλι
1 κ.σ. καλαμποκέλαιο

Εκτέλεση:

Για το κέικ: Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα. Ρίχνετε μέσα το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι και τον χυμό πορτοκαλιού εναλλάξ με λίγο αλεύρι.
Σταματάτε το χτύπημα και προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύετε το μείγμα με μια μαρίζ.
Στο τέλος προσθέτετε την τρούφα σοκολάτας και ανακατεύετε απαλά με τη μαρίζ.
Βουτυρώνετε μια φόρμα για κέικ και την πασπαλίζετε με σκόνη κακάο. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 1 ώρα.

Για το γλάσο: Σε μια κατσαρόλα βάζετε λίγο νερό και το αφήνετε να πάρει μια βράση. Σε μια μικρότερη κατσαρόλα βάζετε την κουβερτούρα σπασμένη και τοποθετείτε την μικρότερη κατσαρόλα μέσα στην κατσαρόλα με το νερό που βράζει. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, προσθέτετε τη ζάχαρη, το κακάο, το μέλι και το καλαμποκέλαιο. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το γλάσο.
Για την επικάλυψη: Αφήνετε το κέικ να κρυώσει και μετά το περιχύνετε με το γλάσο. 

Συμβουλές:

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το χυμό πορτοκαλιού με χυμό λεμονιού ή γάλα.
Μπορείτε να προσθέσετε στο κέικ ξηρούς καρπούς, όπως καρύδια ή φιστίκια, ψιλοκομμένα.

H Φωτο είναι της κας Tonia Dionisiou

Προηγούμενο άρθροΝτόπιος κόκορας κοκκινιστός: Μια συνταγή γεμάτη μεράκι και αγάπη
Επόμενο άρθροΛουκανικόπιτες