Σοκολατόπιτα a la Creme

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Για την Σοκολατόπιτα

200 γρ αλεύρι
3 Αυγά
250 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ γάλα πλήρες
200 γρ ηλιέλαιο
2 βανίλιες
50 γρ κακάο
20 γρ Μπεικιν παουντερ
5 γρ χυμό λεμόνι

Για το Γλάσο Σοκολάτας
170 γρ ηλιέλαιο
150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ γάλα πλήρες
200 γρ νερό
70 γρ κακάο Σκόνη

Για την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής
3 κρόκοι Αυγών
100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
35 γρ Κορν Φλάουερ
325 γρ γάλα
3 βανίλιες
30 γρ βούτυρο αγελάδος
Για Διακόσμηση
200 γρ Σαντιγί και Φλούδες Σοκολάτας

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά τη ζάχαρη και τις βανίλιες και χτυπάμε να αφρατέψουν και να ασπρίσουν
Μόλις χτυπηθούν καλά ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το γάλα και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα σε χαμηλή ένταση σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι
και το κακάο κοσκινισμένα

Τέλος προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε 2 δευτερόλεπτα να ενεργοποιηθεί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε
το μείγμα της σοκολατόπιτας σε βουτυρωμένο ταψί 36 * 25 cm το χτυπάμε λίγο να κάτσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά το τσεκάρουμε μαχαιράκι
Οσο ψήνεται η σοκολατόπιτα φτιάχνω το γλάσο σοκολάτας διότι πρέπει να είναι χλιαρό
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά του γλάσου και βάζουμε σε μέτρια φωτιά να λιώσει η ζάχαρη αποσύρω λίγο πριν ξεκινήσει ο βρασμός
Μόλις ψηθεί η σοκολατόπιτα αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι όπως το γλάσο χαράσσω τη σοκολατόπιτα σε κομμάτια και ρίχνουμε το γλάσο αφήνουμε να κρυώσει και να το απορροφήσει

Ξεκινάμε να φτιάξουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής στην κατσαρόλα ρίχνουμε τους κρόκους αυγών τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύω στη
συνέχεια το κορν φλάουερ και τις βανίλιες τοποθετώ την κατσαρόλα στη φωτιά σε μέτρια ένταση και ανακατεύω συνεχώς να πήξει η κρέμα και να σφίξει αποσύρω από τη φωτιά όταν έχει γίνει πλέον βελούδινη και έχει πάρει έχει πάρει ένα υπέροχο κίτρινο χρώμα και ρίχνω το βούτυρο και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί και να γυαλίσει όπως είναι ζεστή την Άπλωνα απευθείας επάνω τη σοκολατόπιτα και καλύπτοντας όλη την επιφάνεια η δόση αυτής της κρέμας είναι για μία λεπτή επάλειψη

Αφού κρυώσει η κρέμα μας εντελώς έχω χτυπήσει σαντιγύ από κρέμα γάλακτος με λίγη ζάχαρη άχνη ή έτοιμη Αν θέλετε την απλώνω ομοιόμορφα επάνω από την κρέμα και βάζω όλο το γλυκό ψυγείο καμιά ωρίτσα να παγώσει μπορείτε να διακοσμήσετε Όπως σας αρέσει εγώ έβαλα φλούδες σοκολάτας η τρούφα και κρατσανιστό κερασάκι, και το γλυκό μας είναι έτοιμο

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠαγωτό με φρέσκο λεμόνι
Επόμενο άρθροΔείτε πως γίνετε το τέλειο κουρκούτι ψαριών