Tρουφάτο,Mηρμηγκάτο

Υλικά:

6 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 κούπα του τσαγιού αλεύρι
1 μπέικιν
2 βανίλιες
125 γραμ. μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
1/2 κούπα τρούφα
Σιρόπι:
3 κούπες του τσαγιού ζάχαρη
3 κούπες του τσαγιού νερό
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Βράζω 4-5 λεπτά από το σημείο βρασμού.
(Κρύο το γλυκό ζεστό σιρόπι)

Γλάσο:
7 κ.σ. ζάχαρη
125 γραμ. μαργαρίνη
4 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. κόρν φλάουρ
1 ποτήρι νερό
1/2 ποτήρι γάλα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε την μαργαρίνη με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.Προσθέτουμε σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 30 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 30 -40 λεπτά περίπου.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το γλάσο εκτός της μαργαρίνης.
Όταν πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά και τότε ρίχνουμε την μαργαρίνη.
Αφού έχουμε σιροπιάσει το γλυκό μας στρώνουμε το γλάσο.
Από πάνω ρίχνουμε τρούφα σε όλη την επιφάνεια.

Η Συνταγή είναι της ελενη τσιουκανη

Προηγούμενο άρθροΛαχταριστοί κεφτέδες κοτόπουλου με χοιρινό
Επόμενο άρθροΤσουρεκοψωμάκια με μαρμελάδα κεράσι.