Κέικ ανανά με καρύδα

Υλικά:

3 αυγά
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι ζάχαρη (συνήθως χρησιμοποιώ λιγότερη)
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα βανίλιας αν έχετε

Για τον ανανα:
2 ανανάδες
1/2 κούπα ζάχαρη

Λευκή γέμιση :
1 κουτί ζαχαρουχο γάλα
2 κουτιά κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές γάλα σε σκόνη
1 συσκευασία των 100 γραμμαρίων τριμμένη καρύδα

Βήμα Βήμα:

Χτυπάμε στο μπλέντερ ή στο χέρι τα αυγά, το λάδι και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι σίτου κοσκινισμένο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη μαγιά και το άρωμα βανίλιας κατά βούληση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Για τον ανανα
Κόβουμε τους ανανάδες σε κύβους και τον βάζουμε να βράσει με μισή κούπα ζάχαρη.
Περιμένουμε να βράσει, βράζουμε τον ανανά και μειώνουμε λίγο.
Τον μαγειρεμένο ανανά τον χρησιμοποιούμε για την γέμιση και το σιρόπι που μένει χρησιμοποιούμε για να βρέξουμε
το κέικ.

Λευκή Γέμιση:
Βαζουμε τα υλικα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει και να αρχίσει να ξεκολλάει
από τον πάτο της κασταρόλας.

Πως να το συναρμολογήσετε:
Χωρίζουμε το κέικ στη μέση για γέμιση.
Βρέχουμε το πρώτο μέρος με το σιρόπι ανανά συν νερό και ζαχαρουχο γάλα για γεύση (συνήθως φτιάχνω ένα μείγμα 300 ml χρησιμοποιώντας 150 για κάθε μέρος του κέικ).
Μετά το μούσκεμα βάζουμε όλο τον ανανά και από πάνω την λευκή κρέμα με καρύδα.
Τοποθετούμε το άλλο μέρος του κέικ, το βρέχουμε με το σιρόπι και απλώνουμε από πάνω λίγη από την λευκή κρέμα και μετά βάζουμε μόνο τριμμένη καρύδα να καλύψει όλη την κρέμα.
Στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες και σερβίρουμε.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Receitas Rapidas

Προηγούμενο άρθροΡολό με μέλι και αχλάδια
Επόμενο άρθροΜηλόπιτα… πανεύκολη! Ανακατέψτε και ψήστε!