Σπετσοφάι! Αυτό το φαγητό είναι ό,τι πρέπει για να κάνουμε βούτες με φρέσκο ψωμάκι, με μπόλικο μπούκοβο και φυσικά, με ένα καλό τσιπουράκι! Είναι ένα πιάτο που το λατρεύω, ειδικά όταν έχει αυτή την πλούσια σάλτσα.
Υλικά:
Λίγο ελαιόλαδο
Χωριάτικα λουκάνικα (όσα θέλετε, εγώ βάζω περίπου 500 γρ.)
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες ή κύβους
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες ή κύβους
1 ώριμη ντομάτα, ψιλοκομμένη (ή 1 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια)
Λίγα ντοματίνια (προαιρετικά, για έξτρα γεύση)
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κοφτή κουταλιά της σούπας μουστάρδα (όποια σας αρέσει)
Λίγο βαλσάμικο ξύδι ή απλό ξύδι (περίπου 1-2 κουταλιές της σούπας)
Ρίγανη
Κόκκινο πιπέρι (πάπρικα γλυκιά ή καυτερή, ανάλογα τα γούστα)
Λίγο κουρκουμάς (για χρώμα και άρωμα)
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι
Κόβουμε και ρίχνουμε τα χωριάτικα λουκάνικα,,, δεν τα τηγανίζουμε πολύ
Τα βγάζουμε και ρίχνουμε το κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο,,,,, πράσινη κόκκινη πιπεριά
Μόλις μαραθούν ρίχνουμε την ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη και ντοματινια, πελτέ ντομάτας
και μουστάρδα
Αν έχετε λίγο βαλσαμικο,,,,η λίγο ξύδι
Ρίγανη κόκκινο πιπέρι κουρκουμά λίγο αλάτι και πιπέρι,,,,, τέλος ρίχνουμε τα λουκάνικα
Νερό να σκεπαστούν,,,, μαϊντανό
Και αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το νερό!!!!!
Η Συνταγή είναι της κας Thomi Kromlidou