Μπιφτεκάκια με πατάτες στο φούρνο

Συστατικά

για τα μπιφτεκάκια
400 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς από λάπα
100 γρ. χοιρινός κιμάς από μπούτι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 αυγό
1 κ.σ. τυρί παρμεζάνα, τριμμένη
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. φρυγανιά
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. πιπέρι μαύρο
½ κ.γ. ρίγανη
½ κ.γ. κύμινο

Ακόμη χρειάζεσαι
6-7 πατάτες
2 πιπεριές
2-3 κουταλιές της σούπας λάδι
5-6 κουταλιές πολτοποιημένες ντομάτες poumaro
3 κουταλιές νερό
αν χρειαστεί αλάτι, μυρωδικα (π.χ ρίγανη)

Παρασκευή

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον κιμά, το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, την φρυγανιά, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, κύμινο, ρίγανη και το ελαιόλαδο. Ζυμώνετε πολύ καλά και αφήνετε το μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο για μια τουλάχιστον ώρα να «δέσει» το μίγμα .
Καθαρίζετε, κόβετε σε λεπτές ροδέλες τις πατάτες και τις αλατίζετε.
Πλάθετε τον κιμά σε μπιφτεκάκια βουτώντας τα χέρια μας σε λίγο ελαιόλαδο
Σε λαδωμένο ταψί βάζετε ξανά 2-3 πατάτες, κεφτεδάκια, πατάτες, προσθέτετε κατά διαστήματα ένα κομμάτι φρέσκο ​​πιπέρι ή μια ροδέλλα κρεμμύδι μέχρι να χρησιμοποιηθούν όλα τα υλικά.

Ανακατεύουμε τον πελτέ ντομάτας με νερό και τον περιχύνουμε με τις πατάτες και τα κεφτεδάκια

Μπιφτεκάκια με πατάτες
Ψήνουμε στους 200 C. Όταν ψηθούν οι πατάτες είναι έτοιμες

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠρασοσπανακοτυρόπιτα(12 φύλλων)
Επόμενο άρθροΩραία αλμυρά κουλουράκια….το καλύτερο είναι ότι γίνονται γρήγορα και εύκολα γιατί δεν υπάρχει μαγιά