Σπιτική στριφτή πίτα

Υλικά:

400 γραμμάρια έτοιμες κρούστες πίτας / από τις λεπτές /
280 γραμμάρια τυρί
6 αυγά / ένας από τους κρόκους χωρίζεται για να αλείψει την πίτα πριν το ψήσιμο /
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
ένα κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γραμμάρια βούτυρο
2 – 3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο για να αλείψετε στο τηγάνι

Πώς να ετοιμάσετε τη σπιτική, στριφτή πίτα:

Θρυμματίζουμε το τυρί σε ένα μεγάλο μπολ.
Χτυπάμε τα αυγά (χωρίς έναν κρόκο) και τα προσθέτουμε στο τυρί.
Προσθέστε το γιαούρτι.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατέψτε τα πάντα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Λιώστε το βούτυρο στην εστία ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Αλείφουμε το ταψί με λάδι. Χρησιμοποιώ δίσκο με τυπικό μέγεθος και διάμετρο 28 cm.
Παίρνουμε ένα φύλλο και το αλείφουμε παντού με λάδι. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα.
Βάλτε περίπου δύο κουταλιές της σούπας από το μείγμα σε όλο το πλάτος του φύλλου.

Σαν μονοπάτι. Κάντε ένα ρολό και στη συνέχεια τυλίξτε σαν τριαντάφυλλο. Τοποθετήστε το τριαντάφυλλο στη μέση του δίσκου. Τυλίξτε τα υπόλοιπα ρολά γύρω του μέχρι να γίνει ομοιόμορφα ο δίσκος.
Προσθέστε περίπου 5 κουταλιές της σούπας νερό στον χωρισμένο κρόκο και ανακατέψτε. Απλώστε αυτό το μείγμα στη στριφτή πίτα σας.
Αν σας έχει μείνει κάτι από αυτό το μείγμα αυγών μετά το άπλωμα, αδειάστε το.
Ψήνετε την έτοιμη πίτα στους 200 βαθμούς και αερίζετε σε προθερμασμένο φούρνο. Όταν κοκκινίσει είναι έτοιμη.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΨητό μαριναρισμένο Χοιρινό μπέικον
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια με πουρέ πατάτας