Σπιτικό παγωτό με γιαούρτι και φρούτα

Υλικά

200 γρ λευκή σοκολάτα
500 ml κρεμα γαλακτος
200 γρ γιαούρτι
100 γρ ζάχαρη (σκόνη)
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλια
φράουλες

Προετοιμασία Σπιτικό παγωτό με γιαούρτι και φρούτα:

Οι φράουλες κόβονται σε κύβους και στραγγίζονται από ένα κόσκινο.
Η λευκή σοκολάτα κόβεται σε κομμάτια και ανακατεύεται με 100 ml κρεμα γαλακτος, λιωμένη σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να βράσει.
Αφήνουμε στην άκρη και αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Στην κρυωμένη κρέμα σοκολάτας προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Την υπόλοιπη κρέμα γαλακτος (400 ml) πάνω στην οποία βάζω ζάχαρη άχνη και ζάχαρη βανίλια, χτυπαω μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε σε 2-3 δοσεις την κρέμα λευκής σοκολάτας με γιαούρτι, ανακατεύοντας ελαφρά με μια σπάτουλα, με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Η τελική σύνθεση θα ειναι αερατη σαν αφρός και στεκεται στο κουταλι. Προσθέστε τις φράουλες κομμένες σε κύβους, ανακατεύοντας απαλά.

Η λαμβανόμενη σύνθεση χύνεται σε ενα μπολ με καπάκι και στη συνέχεια τοποθετείται στην κατάψυξη για μερικές ώρες. Την άφησα μια νύχτα.

Παρατηρήσεις:
Χρησιμοποίησα γιαούρτι με 10% λιπαρά. Νομίζω ότι ένα άλλο είδος γιαουρτιού λειτουργεί, αλλά όσο πιο παχύ τόσο το καλύτερο
η κρεμα γαλακτος είχε 36% λιπαρά. Επαναλαμβάνω, όσο πιο παχύ τόσο το καλύτερο, αλλά το 32% είναι επίσης καλό
Πριν σερβίρετε το παγωτό πρέπει να διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 15 λεπτά
Οι φράουλες μπορούν να αντικατασταθούν με οποιοδήποτε άλλο φρούτο: σμέουρα, βατόμουρα, βατόμουρα ή ακόμα και σοκολάτα
Αν και στην αρχή νόμιζα ότι ήταν λίγο πολύ γλυκό, μετά την κατάψυξη ήταν πολύ καλό. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, μπορείτε να προσθέσετε λιγότερη ζάχαρη

Καλή όρεξη!

Source for more recipes: https://dulciurifeldefel.ro/

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα Πτιφούρ με μαρμελάδα
Επόμενο άρθροΠίτα με έτοιμο φύλλο με ανθότυτρο, γιαούρτι και αυγά ❤️