Σριφτή Κιμαδόπιτα

Συστατικά:

500 γρ. Χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ψιλοκομμένα σκόρδα
Ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι ζάχαρη τσίλι κύμινο καπνιστή πάπρικα (Δοκιμάστε το μείγμα κανονίστε τις ποσότητες όσο πικάντικη την θέλετε)
Βότανα όπως φρέσκα ρίγανη Θυμάρι βασιλικός μέντα & άνηθο.
2 ή 3 κσ σάλτσα ντομάτας
1 Πακέτο φύλλο κρούστας
1 αυγό
2 κσ γιαούρτι
2 κσ ελαιόλαδο
Επιπλέον για από πάνω ..
1 αυγό
2 κσ γιαούρτι

Διαδικασία:

Ξεκινήστε με την προετοιμασία της γέμισης του κιμά.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα με λάδι μέχρι να χρυσήσουν.
Προσθέστε το κιμά και σπάστε σε κομμάτια και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει.
Προσθέστε το πουρε ντομάτας και ανακατέψτε και στη συνέχεια ρίξτε όλα τα καρυκεύματα και τα βότανα και μαγειρεψτε τα όλα μαζί.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και τοποθετήστε τη γέμιση σε ένα μπολ για να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο.
Λιπάνετε καλά το ταψί.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε αυγά γιαούρτι και λάδι για να το χρησιμοποιήσετε
για τα φύλλα.

Βγάλτε τα φύλλα και αρχίστε να το γέμισμα.
Χρησιμοποίησα 2 φύλλα ανά ρολό. Αλείφω ελαφρά το μίγμα των αυγών πάνω από το 2ο φύλλο.
Πάρτε μια κσ περίπου γέμισης και απλώστε κατά μήκος της φαρδύτερης άκρης και ξεκινήστε
τυλίγετε σε μια σπείρα.
Στη συνέχεια, τοποθετήστε προσεκτικά την πρώτη σπείρα στο κέντρο του ταψιού.
Συνεχίστε μέχρι να εξαντληθούν όλα τα φύλλα.
Χρησιμοποιήστε 2 φύλλα κάθε φορά με γέμιση και συνεχίστε μέχρι να γεμίσει το ταψί σας ..
Στη συνέχεια, αναμίξετε το επιπλέον αυγό και γιαούρτι και βουρτσίστε την πίτα από πάνω.
Στη συνέχεια, είναι έτοιμη να ψηθεί στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά περίπου μέχρι να είναι χρυσοκαστανή.
Αφήστε το να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.
Στη συνέχεια, είναι έτοιμη να την απολαυσετε ακόμη και το μεσημεριανό γεύμα με μια υπέροχη  σαλάτα …. 🍷

Απολαύστε την

Προηγούμενο άρθροΕκμέκ Κανταίφι με Κρέμα Μαστίχας, Σαντιγί και Φιστίκι Αιγίνης
Επόμενο άρθροΚρεατοπιτάκια Πολίτικα