Σταφιδόπιτα Παραδοσιακή

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

100 γρ Κονιάκ
200 γρ Σταφίδες Μαύρες
125 γρ Βούτυρο Αγελαδινό όχι πολύ κρύο
125 γρ ζάχαρη άχνη
125 γρ Αμύγδαλο λευκό Σκόνη
3 Αυγά
125 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ γλυκού Μπεικιν παουντερ

Για το Σιρόπι Σταφίδας
300 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
400 γρ νερό
200 γρ Σταφίδες

Εκτέλεση

Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε σε ένα μπολ τις σταφίδες με το κονιάκ να φουσκώσουν και να τραβήξουν

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο την άχνη ζάχαρη και το τριμμένο αμύγδαλο τα χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα να ασπρίσουν και να φουσκώσει το μείγμα Ανακατεύουμε σταδιακά και τα τοιχώματα.
Ρίχνουμε τις σταφίδες που έχουν φουσκώσει με το κονιάκ σε ένα μουλτι και τις πολτοποιούμε.
Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες σταφίδες στο κάδο με το βουτυρο και ριχνουμε και τις βανίλιες και ανακατεύουμε

Προσθέτουμε τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα όλα μαζί σταματάμε στο μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε όλα μαζί με σπάτουλα.
Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε ένα ταψάκι η τσέρκι 20 εκατοστών και ρίχνουμε το μείγμα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 45 με 50 λεπτά τσεκάρω και με μαχαιράκι.

Πάμε να φτιάξουμε το υπέροχο σιρόπι σταφίδας για πολλές χρήσεις σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη το νερό και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού
Μετά τα 3 λεπτά ρίχνουμε τις σταφίδες και βράζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά
Μετά τα 10 λεπτά κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς μόλις κρυώσει το ρίχνουμε στο multi και τις πολτοποιούμε τελείως αν είναι μικρό το Multi Κάντε το σε 2 δόσεις

Μεταφέρουμε τον πολτό πίσω στην κατσαρόλα και βάζουμε ίσα-ίσα να πάρει μία βράση αποσύρω και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα για να διατηρηθεί εκτός ψυγείο.
Οταν όταν η σταφιδόπιτα μας έχει κρυώσει εντελώς διακοσμούμε με ζάχαρη άχνη Και φυσικά το σιρόπι σταφίδας
Υπέροχη αφράτη αρωματική σας την προτείνω να τη φτιάξετε

Προηγούμενο άρθροΜια ιδέα για τη χρήση μπαγιάτικου ψωμιού.
Επόμενο άρθροΧοιρινά φιλετάκια στο φούρνο με τυρί και ντομάτα