Στρούντελ με μήλα, καρύδια, κανέλα και ζύμη χειροποίητη

Αυτό το στρούντελ δεν είναι απλά ένα γλυκό, είναι μια εμπειρία. Η ζύμη, φτιαγμένη με αγάπη και μεράκι, αγκαλιάζει τρυφερά μια γέμιση γεμάτη με τα αρώματα του φθινοπώρου. Τα ζουμερά μήλα, τα τραγανά καρύδια και η ζεστή κανέλα συνθέτουν μια αρμονία γεύσεων που ξυπνάει τις αισθήσεις.

Τι κάνει αυτό το στρούντελ ξεχωριστό:

  • Η χειροποίητη ζύμη: Φτιαγμένη με αγνά υλικά και ζυμωμένη με υπομονή, η ζύμη δίνει στο στρούντελ μια μοναδική υφή, τραγανή εξωτερικά και μαλακιά εσωτερικά.
  • Η πλούσια γέμιση: Τα μήλα, κομμένα σε λεπτές φέτες, παντρεύονται με τα καρύδια και την κανέλα, δημιουργώντας μια γευστική πανδαισία.
  • Η ζεστή αίσθηση: Το στρούντελ, φρεσκοψημένο και ζεστό, μοσχοβολάει και προσκαλεί για μια ζεστή αγκαλιά γεμάτη γλυκύτητα.

Πώς να απολαύσετε το στρούντελ:

  • Σερβίρετε το ζεστό, με μια σέσουλα παγωτό βανίλια ή σαντιγί.
  • Αχνίστε το με λίγη άχνη ζάχαρη για μια πιο γλυκιά εμπειρία.
  • Συνοδεύστε το με μια κούπα ζεστό καφέ ή τσάι για μια χαλαρωτική στιγμή.

Υλικά

Ζύμη:

500 γρ. αλεύρι,
10 γρ. ξηρή μαγιά,
50 γρ. ζάχαρη,
βανίλια,
1 πρέζα αλάτι,
2 αυγά,
50 γρ. λιωμένο βούτυρο
230 ml χλιαρό γάλα.

Γέμιση
3 μήλα πράσινα
5 κ.τ.σ λευκή ζάχαρη
1/2 κ.τ.γ κανέλα
100 γρ καρύδια
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλαουερ

Επικάλειψη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
βανίλια,
μαλακό βούτυρο. Αλέστε σε ψίχουλα.

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη. Καλύψτε με μεμβράνη και βάλτε τη σε ζεστό μέρος.
Αφήστε την να μείνει για 30 λεπτά, ζυμώστε την και αφήστε την ξανά για περίπου 40 λεπτά. Χωρίστε τη ζύμη σε δύο μέρη. Ανοίξτε το ένα σε φύλλο πάχους περίπου ενός εκατοστού.

Γέμιση:
Αλείψτε με μαλακό βούτυρο το φύλλο, βάλτε το μείγμα από το ψιλοκομμένο μήλο + κανέλα + ζάχαρη + 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλαουερ, ξηρούς καρπούς.
Τυλίξτε σε ρολό. Κάντε το ίδιο με το δεύτερο μέρος της ζύμης. Τυλίγετε σε ρολό.

Πασπαλίζουμε από πάνω με την επικάλλειψη
Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά στους 180°.

Συνοψίζοντας:

Αυτό το στρούντελ με μήλα, καρύδια, κανέλα και ζύμη χειροποίητη είναι ένα γλυκό που θα σας μαγέψει με την γεύση και το άρωμά του. Αξίζει να το δοκιμάσετε και να μοιραστείτε την απόλαυση με αγαπημένα σας πρόσωπα.

Απολαύστε το! 🧑‍🍳

Προηγούμενο άρθροΚριτσίνια που τραγανίζουν: Μια υγιεινή και νόστιμη εναλλακτική λύση για σνακ.
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακές Ταχινόπιτες με Αρωματικό Μέλι