Κουλουράκια Σταφιδωτά Νησιώτικα

Και νηστίσιμα

Αυτά τα κουλουράκια είναι μια πραγματική απόλαυση, γεμάτα με πλούσια γεύση και τραγανή υφή. Η γλυκιά ζύμη αγκαλιάζει τα ζουμερά σταφιδάκια, δημιουργώντας ένα αρμονικό πάντρεμα γεύσεων.

Το άρωμα τους, που μοσχοβολάει ρακη και πορτοκάλι, γεμίζει το σπίτι και σε καλεί να τα δοκιμάσεις.

Είναι ιδανικά για να συνοδεύσετε τον καφέ ή το τσάι σας, αλλά και για να τα απολαύσετε ως γλυκό σνακ οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Το νηστίσιμο χαρακτήρας τους τα καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για όσους νηστεύουν, χωρίς να στερούνται την απόλαυση ενός νόστιμου και γευστικού γλυκού.

Είτε νηστεύετε, είτε όχι, αυτά τα κουλουράκια θα σας ενθουσιάσουν με την απλή αλλά εκλεπτυσμένη γεύση τους.

Μην τα χάσετε!

Υλικά για την ζύμη

2 Κούπες λάδι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1/4 κούπας ρακή
1 κουταλάκι μαγ σόδα
1κουτ μπεικιν παουντερ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
σουσάμι για το πασπάλισμα
Αλεύρι 6-7 κούπες μαλακό η για όλες τις χρήσεις

Υλικά για την γέμιση
1 Κούπα σταφίδες
1 κούπα καρύδια
1 κουτ του γλυκού κανέλα
1/2 κουτ του γλυκού γαρίφαλο
1/2 κούπα σουσάμι καβουρδισμένο
3 κουταλιές σούπας μέλι με δυο κουταλιές ζεστό νερό.

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε την γέμιση..Χτυπήστε στο μπέντερ τις σταφίδες τα καρυδιά το καβουδρισμένο σουσάμι,Αρωματίστε το μείγμα με το κανελογαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού και προσθέστε και το μέλι αραιωμένο με το ζεστό νερό
Αν θέλετε μπορειτε να αντικαταστήσετε τα καρύδια με μια κούπα ασπρισμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα.


Για την ζύμη Χτυπήστε το λάδι στο μιξερ για μερικά λεπτά,προσθέστε την ζάχαρη και συνεχίστε για 5 λεπτά ακόμα,διαλύστε την μαγειρική σόδα μέσα στον χυμό πορτοκαλιού και τα ρίχνετε μέσα στο μίξερ καθώς και την ρακή..Ανακατεύεται το μπεικιν παουντερ με το αλεύρι και το ρίχνετε σταδιακά μέσα στο μείγμα του λαδιού..Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη
Παίρνετε μπαλίτσες τις βάζετε στην παλάμη σας και ανοίγεται μικρές πιτούλες
Με ενα κουταλάκι βάζετε στην μέση λίγη γέμιση, κλείνετε ομοιόμορφα και οβάλ ρολάρετε μέσα στο σουσάμι βάζετε σε καλά λαδωμένο ταψί η πάνω σε λαδόκολλα..

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις 15 με 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν..!!

Ξέχασα να πω ότι μπορειτε να βάλετε τα μισά υλικά, εκτός από την σόδα ολόκληρο το κουταλάκι και το μπεικιν γιατί βγαίνουν πολλά!!

Πηγή

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας αυτή την συνταγή ακόμη

Σταφιδόψωμα με σταγόνες σοκολάτας

Σταφιδόφωμα με σοκολάτα

Δείτε Επίσης: Ταχινόπιτα Νηστίσιμη με σταφίδες και καρύδια | Κουλουράκια Σταφιδωτά Νησιώτικα…νηστίσιμα

Υλικά

2 φακελάκια ξερή μαγιά
300γρ. χλιαρό νερό
270γρ. ηλιέλαιο
300γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 αυγό
5γρ. μαχλέπι
1 βανιλίνη
μια πρέζα αλάτι
200γρ. ζάχαρη
200γρ. μαύρες σταφίδες
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Βάζουμε 200γρ σταφίδες σε κρύο νερό για 30 λεπτά ή σταγόνες σοκολάτας.
Σε ενα μπλώλ ρίχνουμε τα 2 φακελάκια μαγιά, τα 300γρ χλιαρό νερό και ανακατεύουμε με το σίρμα.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το γιαούρτι, το αυγό, την ζάχαρη, το μαχλέπι,την βανιλίνη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και μία πρέζα αλάτι.
Ζυμώνουμε 5 λεπτά και αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Προσθέτουμε την σοκολάτα ή την σταφίδα, ζυμώνουμε 5 λεπτά. Πλάθουμε μπαλάκια των 100γρ, βγαίνουν 20 και αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ώρα. Αλείφουμε με 1 κρόκο ανακατεμένο με 1 κ.σ ζάχαρη και 2 κ.σ νερό.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά.

Δείτε Επίσης: Ταχινόπιτα Νηστίσιμη με σταφίδες και καρύδια | Κουλουράκια Σταφιδωτά Νησιώτικα…νηστίσιμα

Ευχαριστούμε και κάντε Like στο instasyntages

Προηγούμενο άρθροΠατσάς χοντροκομένος με σκορδοστούμπι του κυρ Γιάννη
Επόμενο άρθροΓλυκό ψυγείου με γεύση προφιτερόλ