Δείτε Επίσης: Σταφιδόψωμα «χωρίς σταφίδες» αλλά με σταγόνες σοκολάτας | Γλυκά ψωμάκια με σταγόνες σοκολάτας ή σταφίδες

Σταφιδόψωμο Αφράτο

Υλικά

250 γραμμάρια (2 φλιτζάνια) αλεύρου για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας στιγμιαία ξηρή μαγιά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/2 αλάτι
1 μεγάλο αυγό,χτυπημένο. (1 κουταλιά της σούπας για να εφαρμοστεί πριν το ψήσιμο)
125 ml ζεστό γάλα (1/2 φλιτζάνι)
1/2 φλιτζάνι σταφίδες
3 κουταλιές της σούπας λιωμένο αλατισμένο βούτυρο
Αμύγδαλο φέτες για ψεκασμούς

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίξτε το αλεύρι,μαγια,ζάχαρη,αλάτι,αυγό,το γάλα σταφίδες,ανάλατο βούτυρο και αναμιγνύουμε καλά και ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να αναμιγνύουμε για 5 λεπτά.


Καλύψτε την ζύμη για μία ώρα να διπλασιαστεί. Η ζύμη είναι μαλακή . Ρίξτε αλεύρι στο πάγκο σας και ζυμώστε ελαφρά.


Χωρίστε την ζύμη στα 8 κομμάτια και πλαθετε σε μπαλάκια μέγεθος του γκολφ.


Με ένα πλάστη ανοίξτε σε ένα οβάλ σχήμα. Διπλώστε από τις στενότερες πλευρές προς τα μέσα

και μετά ξαναδιπλώστε

και βάλτε σε ένα ταψί στρωμενο με χαρτί ψησίματος και σκεπάστε για 30 λεπτά.


Αλείψτε με αυγό κάθε σταφιδόψωμο. Πασπαλίστε με φλύδες αμυγδάλου .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά

Δείτε Επίσης: Σταφιδόψωμα «χωρίς σταφίδες» αλλά με σταγόνες σοκολάτας | Γλυκά ψωμάκια με σταγόνες σοκολάτας ή σταφίδες

 

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤο απόλυτο Κέικ Σοκολάτας!
Επόμενο άρθροΚολοκυθοκαρατοκεφτέδες