Τυρομπαλάκια

Υλικά

1 ποτήρι ζεστό νερό
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 συσκευασία στιγμιαίας μαγιάς
Μισό ποτήρι λάδι
3 1/2 ποτήρια αλεύρι γ.ο.χ
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 αυγά (κρατάμε τον ένα κρόκο)
200 gr Φέτα τριμμένη ή ανθότυτρο

Για απο πάνω
Μαύρος σπόρος ή σουσάμι

Εκτέλεση

Σε μία Μπασίνα ρίχνουμε το νερό, ζάχαρη, μαγιά, και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το λάδι, αλάτι, αυγό (1 κρόκο 2 ασπράδια) και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός
να ομογενοποιηθούν όλα μαζί.
Προσθέτουμε το 2 ποτήρια αλεύρι και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με το χέρι να πάρει μια συνοχή ζύμης και μετα προσθέτουμε άλλο 1 ποτήρι αλεύρι ζυμώνουμε και προς το τέλος άλλο ένα μισο ποτήρι αλεύρι μέχρι να πάρουμε μία ωραία μαλακή και λεία ζύμη.


Σκεπάζουμε την ζύμη και αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή με 3 τέταρτα.
Μόλις περάσει η μισή ώρα, ζυμώνουμε ελαφρά και αρχίζουμε να παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης να την ανοιγουμε με τα δαχτυλα σε ένα μικρο πιτάκι να γεμίζουμε με τριμμενο τυρί μετα να το κάνουμε μπαλίτσα και να το βάζουμε σε ένα ταψί στρωμμένο με χαρτί ψησίματος μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

Αλείφουμε όλα τα τυροπυτάκια με τον χτυπημένο κρόκο αυγού

παπσπαλιζουμε με παπαρουνοσπορο η σουσάμι

και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν

Καλή Επιτυχία

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΜία αλλιώτικη Τυρόπιτα…με την πιο πλούσια γεύση τυριού
Επόμενο άρθροΜαγεία Σοκολάτας: Το Αφράτο Κέικ που Λιώνει στο Στόμα