Υπέροχο Στιφάδο με πατάτες και κρεμμυδάκια.

Συστατικά:
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια
1,5 kgr κρεμμύδια για στιφάδο
3 ψιλοκομμένα σκόρδα
6 πατάτες κομμένες σε κομμάτια
4 καρότα κομμένα
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3/4 φλιτζάνια κόκκινο κρασί
1/4 ξύδι κόκκινου κρασιού
2 κούπες τριμμένες ντομάτες
2 κσ ντοματοπελτέ
Νερό όσο απαιτείται
3 φύλλα δάφνης 1 ξυλάκι κανέλας
Αλάτι πιπέρι. μοσχοκάρυδο ρίγανη κανπιστή πάπρικα ..

Διαδικασία:

Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα προσθέτουμε το κρέας σε παρτίδες και σοτάρουμε μέχρι να γίνει καφέ σε όλες τις πλευρές.
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε με μία τρυπητη κουτάλα σε ένα μπολ.
Στη συνέχεια, προσθέστε ξανά λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να χρυσήσουν και αφαιρέστε τα σε ένα μπολ.
Ρίξτε το ξύδι του κρασιού και αφήστε το να ντεγκλασάρει το κάτω μέρος του τηγανιού και εξατμίζεται.
Στη συνέχεια, προσθέστε το κρέας και τους χυμούς πίσω στην κατσαρόλα προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες πουρέ το μοσχοκάρυδο, πιπέρι κανέλα όλα τα μπαχαρικά, φύλλα δάφνης, ρίγανη…
Προσθέστε αρκετό νερό για να καλύψετε το κρέας, ανακατεύετε, στη συνέχεια βάζετε το καπάκι και μαγειρέψτε το για περίπου 45 λεπτά (σε χύτρα)
Στα συμβατικά σκεύη μπορεί να θέλει περίπου 1 και 1/2 ώρες.
Στη συνέχεια προσθέτω τα πατάτες κρεμμύδια και καρότα προς το τέλος του μαγειρέματος.
Ελέγξτε ότι υπάρχει επαρκές νερό για σάλτσα ..
Στη συνέχεια, είναι έτοιμο να σερβιριστείτε και να το απολαύσετε

Καλή Όρεξη

 

Προηγούμενο άρθροΟι Λουκουμάδες της Ελένης
Επόμενο άρθροΣπιτική γλυκιά κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα