Δείτε Επίσης: Μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι…με απίθανη σάλτσα | Μοσχαράκι με λαχανικά στην κατσαρόλα

Μοσχαράκι λεμονάτο με ρύζι

Υλικα :

1 κιλο μοσχαρι
2 μέτρια κρεμμύδια,
λίγη μουστάρδα,
καρότα σε ροδέλες,
1-2 σκελιδες σκόρδο,
1 κρασοποτηρο κρασί λευκό,
χυμό από 2 λεμόνια,
αλάτι
πιπέρι,
ρίγανη,
μπαχαρι,
φύλλο δάφνης,
1κ.γ κορν φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε το κρέας σε ελαιόλαδο να πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο και τα καρότα και συνεχίζουμε το σοταρισμα.
Προσθέτουμε και τη μουστάρδα. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Αλατοπιπερωνουμε προσθέτουμε και τα υπόλοιπα μπαχαρικά και ζεστό νερό
και αφήνουμε το κρέας να βράσει μέχρι να μαλακώσει. Αφού βράσει το κρέας ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
Τέλος διαλύουμε το κορν φλάουρ με λίγο ζουμακι από το φαγητό και το ρίχνουμε στο φαγητό αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Για το ρύζι : Σοτάρουμε κρεμμύδι ψιλοκομμένο και καρότο περασμένο στον τρίφτη, ρίχνουμε το ρύζι (Basmati exotic),
διπλάσια ποσότητα ζεστό νερό αλάτι και αφήνουμε να βράσει αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. Προς το τέλος ρίχνουμε και το καλαμπόκι.
Αφού απορροφηθεί όλο το νερό αποσύρουμε από τη φωτιά σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και από πάνω το καπάκι αφήνουμε για αρκετή ώρα και είναι έτοιμο!!

Δείτε Επίσης: Μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι…με απίθανη σάλτσα | Μοσχαράκι με λαχανικά στην κατσαρόλα

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΑτζέμ Πυλάφι…είναι ιδιαίτερο και πανεύκολο
Επόμενο άρθροTo Μπουγιουρντί της Δήμητρας