Στριφτός Μπακλαβάς με φιστίκια Αιγίνης

Νομίζω ότι είναι πιο εύκολο και πιο ενδιαφέρον να χρησιμοποιήσω αυτή τη μέθοδο ρολό και επίσης πολύ νόστιμο

Υλικά

Σιρόπι για 6 ρολά
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι μέλι
1 ξυλάκι κανέλας
1/2 λεμόνι
Βράζουμε για 5 λεπτά

Για κάθε ρολό απαιτούνται

2 φύλλα βουτυρωμένου φυλλο
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης,
1 πασπάλισμα ζάχαρη και κανέλα.

Εκτέλεση

Για κάθε ρολό βουτυρώνουμε 2 φύλλα πασπαλισμένα με μια γεμάτη κουταλιά της σούπας θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης, ένα πασπάλισμα ζάχαρη και κανέλα.


Χρησιμοποιώντας τη μακριά πλευρά, τοποθετήστε ένα μακρύ πλάστυ στην άκρη και τυλίξτε ελαφρά το φύλλο γύρω από τον πλάστη αφήνοντας 2,5 εκ περίπου ξετυλιγμένο.
Σηκώστε το ρολό κατακόρυφα και σουρώστε το φύλλο σταθερά για να τσαλακωθεί.


Σχηματίστε έναν κύκλο με το φύλλο 2,5 εκ που αφήσαμε προς τα μέσα για να σχηματισει μια βάση στο κεντρο.

Βουτυρώνουμε το πάνω μέρος και τα πλαϊνά γενναιόδωρα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για μία ώρα μέχρι να ροδίσουν… αυτή η μέθοδος εξασφαλίζει ένα τραγανό φύλλο.
Μόλις βγει από το φούρνο περιχύστε με σιρόπι, γεμίστε τη μέση με περισσότερα φιστίκια Αιγίνης και αφήστε το να μείνει ξεσκέπαστο όλη τη νύχτα για να απορροφήσει
όλο το σιρόπι…

Απολαύστε!

H Συνταγή είναι της κας Sylvia A Rombis

Προηγούμενο άρθροΣπαγγέτι με ξιφία, μελιτζάνες και πιπεριές
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα με φρέσκο κρεμμυδάκι και ζαμπόν….σε 20 λεπτά