Στρούντελ Κεράσι

Αυτή η συνταγή είναι από το παλιό μου τετράδιο και είναι πολλών ετών και δεν την έχω κάνει για πολύ καιρό

Υλικά:

1 πακέτο φύλλα κρουστας

500 γρ. κεράσια
500 γρ φλιτζάνι ζάχαρη
1 ½ – 2 φλιτζάνια νερό
1 ξύλο κανέλας

Επικάλυψη
4 αβγά,
1 φλιτζάνι ζάχαρη,
1 ζάχαρη βανίλια.
1 φλιτζάνι λάδι,
1 φλιτζάνι γιαούρτι,
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι (δηλαδή 150 γρ.)
και 1 μπέικιν πάουντερ.

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα πάντα με ένα μίξερ, αλείφουμε κάθε κρούστα με 3-4 κουταλιές επικάλυψης, απλώνουμε τη μία πάνω στην άλλη, 3 κρούστες φυλλου

και στην 4η βάζουμε κεράσια κομποστα στην ακρη του φύλλου.


Λυγίστε τις άκρες ελαφρώς προς τα μέσα και στρίψτε το στρούντελ, μην το πιέζετε όταν στρίβετε.
Το βάζουμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα (εγω εφτιαξα 4 ρολά)


Θα πρέπει να σας έχει μείνει λιγο απο το μειγμα της επικάλλυψης, οπότε το αλλειφετε τα στρούντελ παλι εξωτερικά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 30 λεπτά περίπου. Αφήστε να κρυωσουν και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.

Για την κομπόστα κερασι
Πλένετε καλά τα κεράσια και αφαιρείτε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα να βράσουν για 15 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνετε τα κεράσια και τα αφήνετε να βράσουν 5 λεπτά, χωρίς να τα ανακατεύετε για να μη διαλυθούν.
Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρείτε την κανέλα και αφήνετε την κομπόστα να κρυώσει.
Κατόπιν τη βάζετε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤα Λουκανικοπιτάκια μου φωλιασμένα σε αφράτη ζύμη
Επόμενο άρθροΠουρές πατάτας με καρότα και μανιτάρια…είναι το τέλειο φαγητό για την περίοδο της νηστείας