Υλικά

5 φύλλα κρούστας
6 μήλα, ξεφλουδισμένα, καθαρισμένα, κομμένα στα 4 & κομμένα σε φέτες
1/2 κούπα τριμματα ψωμιού
1 κούπα σταφίδες
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και 1 επιπλεον για πασπάλισμα
1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 κούπα Ζάχαρη και 1/4 κούπας ψιλή ζάχαρη
1/4 κουπας Βούτυρο

Εκτέλεση
Ανακατέψτε τη ζάχαρη και το ψωμί μαζί. Βάλτε το ήμισυ αυτού του μείγματος στην άκρη και αναμίξετε το άλλο μισό μαζί με όλα τα άλλα συστατικά εκτός από το βούτυρο. Λιώστε το βούτυρο.
Βουρτσίστε ένα φύλλο με βούτυρο και πασπαλίζετε με 1/4 υπόλοιπο μείγμα ζάχαρης / ψίχουλας.
Καλύψτε με το δεύτερο φύλλο , βουτυρώστε και πασπαλίστε. Επαναλάβετε μέχρι να ολοκληρωθεί  η στοίβα από (5) φύλλα.

Τοποθετήστε το μείγμα μήλου κατα μήκος της μακριάς πλευράς των φύλλων αφήνοντας 4 εκ από τις άκρες Πάρτε την κοντινότερη πλευρά στην γέμιση και τυλίστε προσεκτικα.
Βάλτε το στρουντελ σε ένα βουτυρωμένο ταψί και βουρτσίστε με βούτυρο.
Ψήνετε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει στους 190 ° C σε προθερμασμένο φούρνο.

Πασπαλίστε με ψιλή ζάχαρη και κανέλα

Απολαύστε το

Προηγούμενο άρθροΗ τέλεια κιμαδόπιτα με σφολιάτα: τραγανή, ζουμερή και γευστικότατη!
Επόμενο άρθροΠαντζαροσαλάτα … πολύ υγιεινή