Γεμιστά κιμαδοπιτάκια στο τηγάνι

Υλικά

Για την ζύμη:
Αλεύρι -400GR
Νερό – 250 ml
Αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού
Φυτικό λάδι – 4 κουταλιές της σούπας

Για γέμιση:

κιμά – 500g
Πατάτες – 2τμχ τριμμένες
Κρεμμυδάκι – 1 τμχ ψιλοκομμένο
κρεμμύδι – 1 τεμάχια λιωμένο στο μπλεντερ
αλάτι για γεύση
χόρτα – άνηθο και κόλιαντρο ψιλοκόμένο
φυτικό λάδι – 2 κουταλιές της σούπας
μπαχαρικά – κύμινο, πάπρικα, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα πιάτο ρίχνουμε το αλεύρι, αλάτι , λάδι και σιγα σιγα ρίχνουμε νερό και ανακατεύουμε
μέχρι να πάρουμε μία ζύμη μαλακή και λεία δεν κολάει στα χέρια και το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το αφήνουμε για μισή ώρα

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και τα ζυμώνουμε σε κεφτεδάκια.


Βγάζουμε την ζύμη στον πάγκο μας αλευρώνουμε και ζυμώνουμε λίγο και χωρίζουμε 12 ίσα
κομμάτια και τα κάνω μπαλάκια.
Ανοίγω τα μπαλάκια σε πιτάκια και τυλίγω μέσα τα κεφτεδάκια και τα πλατιάζω με την παλάμη.


Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με 2-3 κσ λάδι αρχίζουμε να τηγανίζουμε και τις γυρίζουμε και από τις 2 πλευρές. Βγάζουμε σε ένα πιατο αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε.

Καλή Απόλαυση

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΜοσχάρι με πατάτες τηγανιτές σε σάλτσα λαχανικών
Επόμενο άρθροΜια καταπληκτική συνταγή κέικ μανταρίνι!