Συνταγή για Κωκ Tαψιού με Κρέμα και Επικάλυψη Σοκολάτας!

Για το παντεσπάνι:

2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι ζάχαρη
6 αυγά
2 βανίλιες
μισό ποτήρι γάλα
λεμόνι
Για την κρέμα:
2 κρόκους αυγού
25γρ βούτυρο ανάλατο
4 κουταλιές ζάχαρη
3 ποτήρια γάλα
1 ποτήρι γάλα εβαπορέ
4 κουταλιές κορν φλάουερ
2 βανίλιες
Για την επικάλυψη γλάσο σοκολάτας γκανάς:
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη
2 κουταλιές noutella
200 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 βανίλιες

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι
Χωρίζουμε σε δυο μπολ τους κρόκους από τα ασπράδια.
Σε μια λεκάνη βάζουμε τα 6 ασπράδια και προσθέτουμε μισό ποτήρι ζάχαρη και 5-6 σταγόνες λεμόνι και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει μαρέγκα σφιχτή σαν ασπρη κρέμα.
Σε μια αλλη λεκάνη βάζουμε δύο ποτήρα αλεύρι, μισό ποτήρι ζάχαρη, 4 κρόκους αυγών, 2 βανίλιες, μισό ποτήρι γάλα και ανακατευουμε καλα με το μιξερ ωστε να γινει ενα μιγμα.
Προσθέτουμε στο μίγμα με το αλεύρι την μαρέγκα σιγά σιγά ανακατεύοντας με ένα κουτάλι ωστε να αναμιχθεί η μαρέγκα με το μιγμα χωρις να ξεφουσκώσει και να χάσει τον αέρα της.
Σε ένα μεγάλο ταψί pyrex τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζουμε στo ταψί το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς αέρα για 15 λεπτά μέχρι να δούμε ότι το μαχαίρι βγαίνει στεγνό.
Βγάζουμε το παντεσπάνι από το pyrex και με ένα μεγάλο μαχαίρι με μακριά οδοντωτή λάμα ή με μια κλωστή το μοιράζουμε σε δύο παντεσπάνια.

Για την κρέμα
Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση βάζουμε 2 κρόκους αυγού, 4 κουταλιές ζάχαρη, 3 ποτήρια γάλα, 1 ποτήρι γάλα εβαπορέ, 4 κουταλιές κορν φλάουερ, 2 βανίλιες. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει. Προσθέτουμε 25γρ βούτυρο ανάλατο στην κρέμα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο σκεπασμένη με σελοφάν για να μην κάνει κρούστα.
Για την επικάλυψη γλάσο σοκολάτας γκανάς:
Λιώνουμε σε μπέν-μαρι 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη, 2 κουταλιές noutella , 200 ml κρέμα γάλακτος , 2 κουταλιές της σούπας μέλι , 2 βανίλιες ανακατεύοντας συνεχώς να ομογενοποιηθεί.
Συναρμολόγηση:
Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι στο pyrex και απλώνουμε την κρέμα. Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι και από πάνω περιχύνουμε το γλάσο σοκολάτας γκανάς. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγειο να παγώσει.

ΠΗΓΗ: kasarolla.online

Προηγούμενο άρθροΣυνταγή για Σπιτικό Ψωμί του Τοστ!
Επόμενο άρθροCheeseCake με γιαούρτι και μαστίχα