Υλικά

1 φλιτζάνι κορν φλαουερ (120 γρ.).
3 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού (600 ml).
1 φλιτζάνι ζάχαρη (160 γρ.).

Διακόσμηση
Καρύδα.

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και στύβουμε σε έναν στίφτη τα πορτοκάλια στην ουσία φτιάχνουμε τρία ποτήρια χυμό πορτοκαλιού 600 ml
Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα κοσκινίζουμε μία κούπα Corn flour στη συνέχεια προσθέτουμε τα 3 ποτήρια πορτοκαλάδα μέσα από το στραγγιστήρι

Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ, μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη και ξανά ανακατεύουμε για να διαλυθεί.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε για περίπου 25 λεπτά σταθερά έως ότου πάρουμε μία κρέμα πηχτή
Στο τέλος ανακατεύουμε και λίγο με μία σπάτουλα σιλικόνης την κρέμα.
Το μυστικό εδώ είναι ότι πρέπει να το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια

Στο τέλος θα έχουμε ένα μείγμα που θα είναι ελαφρά κολλώδες. Δηλαδή πιο σφιχτό από κρέμα και θα κολλάει πάνω στη σπάτουλα.
Τώρα παίρνουμε ένα πυρέξ ρίχνουμε μέσα λίγο νερό και το κουνάμε να πάει παντού έτσι ώστε να υγρανθεί το πυρέξ
Αδειάζουμε το νερό σε ένα ποτήρι ρίχνουμε το μείγμα μας τώρα μέσα στο πυρέξ και το απλώνουμε όλη τη βάση, περιμένουμε να κρυώσει το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μία μέρα

Ρίχνουμε τριμμένη καρύδα στον πάγκο μας και αναποδογυρίζοντας το πυρέξ βγάζουμε μονοκόμματο όλο το μείγμα που έχει παγώσει και το βάζουμε επάνω στην καρύδα
Πασπαλίζουμε και την πάνω πλευρά με καρύδα και με ένα μαχαίρι ξεκινάμε και κόβουμε λωρίδες οριζόντια και κάθετα για να σχηματίσουμε τα λουκούμια

Φυσικό λουκούμι πορτοκάλι 

Καλή επιτυχία

Δείτε κι άλλες ωραίας συνταγές εδώ

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό φιλέτο με κρεμμύδια καρότα σέλινο φρέσκο ​​δεντρολίβανο σκόρδο και κόκκινο κρασί
Επόμενο άρθροΜανιταρομακαρονάδα σκορδάτη