Τούρτα “Βατόμουρο με σοκολάτα” 

Υλικά

Για τo παντεσπανι:
3 αυγά
3 κ.σ. ζάχαρη
1 βανίλια
70 γρ Αλεύρι

Για τη μους σοκολάτας:
100 γρ μαύρη σοκολάτα
400 ml. 30% κρέμα
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Για την επικάλυψη βατόμουρου
1/2 κιλό Σμέουρα (το δικό μου ήταν κατεψυγμένο)
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και
200 ​​ml νερό.
1 πακέτο Ζελατίνη
50 ml νερό

Εκτέλεση

Ανάβω το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας. Ψήνουμε 2 παντεσπανια διαμέτρου 20 εκ., σε λαδόκολλα. Αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε τη σοκολάτα με 100 ml κρέμα γάλακτος να λιώσει μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και την υπόλοιπη κρέμα.
Ανακατεύουμε και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Πριν τον χτυπήσω το βάζω στην κατάψυξη για 5 λεπτά και χτυπάω μέχρι να σφίξει για να μην πέφτει από το μπολ. Απλώνω μια παχιά στρώση στην πρώτη στρώση. Αφήνω λίγο για να καλύψω το δεύτερο παντεσπάνι.
και το αφήνω στο ψυγείο.

Για την επικάλυψη βατόμουρου:
Ανακατεύουμε μέχρι τα βατόμουρα να βγάλουν χυμό και να λιώσει η ζάχαρη.
Βάζουμε την Ζελατίνη σε νερό να φουσκώσει και βάλτε για 15 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει και προσθέστε στα βατόμουρα.
Καλύπτουμε γυρω γύρω με αμύγδαλα κομμένα σε φέτες (αυτή τη στιγμή δεν είχα, οπότε έκοψα ωμά κάσιους)

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΑνάμεικτη Τηγανιά σε σάλτσα γιαουρτιού…Γρήγορο και εύκολο δείπνο
Επόμενο άρθροΥπέροχο γλυκό του κουταλιού “ΚουμΚουάτ”