Τάρτα με μαρμελάδα και τυρί

Υλικά

300 g αλεύρι
100 γραμμάρια βουτύρου ή μαργαρίνης
2 αυγά χτυπημένα
80 g ζάχαρης
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν
1 λεμόνι ξύσμα
250 γραμμάρια τυρί cottage
3 κουταλιές ζάχαρης
1 ξύσμα από λεμόνι
μαρμελάδα της επιλογής σας
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Βάζουμε μαζί το αλεύρι, βούτυρο,αυγά,ζάχαρη, μπεικιν,ξύσμα από λεμόνι, αλάτι και ζυμώνουμεμε τα χέρια μας περίπου 8-10 λεπτά μέχρι να έχουμε μια αφράτη και μαλακή ζύμη.
Αφήστε την να ξεκουραστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Αφού την βγάλετε από το ψυγείο απλώστε την σε χαρτί ψησίματος με αλεύρι.
Ανοίξτε την λίγο με τα χέρια και μετά με ένα πλάστη σε ένα μεγάλο παραλληλογραμο (δείτε φωτό) και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει αλεύρι κάτω από την ζύμη.
Τετραγωνίστε την με ένα μαχαίρι ή ρόδα κοπής σε διασταση 50χ30εκ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί, ζάχαρη, ξύσμα λεμονιού, και λιώνουμε όλα μαζί με ένα πιρούνι σε κρέμα.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από την ζύμη σε όλη την επιφάνεια και από πάνω αλείφουμε την μαρμελάδα μας.

Κόβουμε με την ρόδα κοπής σε 4 ίσες λωρίδες. Τυλίγουμε την πρώτη μία λωρίδα σε ρολό και την βάζουμε όρθια σε χαρτί ψησίματος.


Στην συνέχεια όλες τις υπόλοιπες τις βάζουμε γύρω από την πρώτη σαν να την “ντυνουμε”

Κόβουμε το χαρτί γύρω γύρω και το βάζουμε μαζί με το χαρτί σε ταψάκι 24 εκ.
Αλείφουμε με αυγό παντού και ψήνουμε 175 αέρα – 180 φούρνο για 35 λεπτά.


Πασπαλίζουμε όταν την βγάλουμε με ζάχαρη άχνη.
Σε ένα σακουλάκι βάζουμε μαρμελάδα κόβουμε την ακρη και γαρνίρουμε όπως με την μαρμελάδα γυρω γύρω στις σπείρες.

Καλή Επιτυχία

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο στο φούρνο με μπεσαμέλ
Επόμενο άρθροΈχετε ένα λίτρο γάλα και ένα φλιτζάνι αλεύρι. Κάντε το πιο νόστιμο γλυκό