Σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς

Υλικά

1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα (80 γρ.)
1/2 φλιτζάνι φιστίκια (70 γρ.)
1/4 φλιτζάνι φουντούκια (35 γρ.)
1/4 φλιτζάνι σπόροι κολοκύθας (30 γρ.)
1/2 φλιτζάνι ηλιόσποροι (60 γρ.)
1/4 φλιτζάνι λιναρόσπορος (30 γρ.)
1 φλιτζάνι ζάχαρη (200 γρ.)
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (110 γρ.)
1/2 φλιτζάνι βούτυρο (120 γρ.)
200 γρ. σοκολάτα

Εκτέλεση

Στρώνουμε μια φόρμα 30Χ20 με λαδόκολλα.
Βάζουμε στο τηγάνι τα αμύγδαλα, τα φιστίκια, τα φουντούκια και να ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.Τα ρίχνουμε στην φόρμα.
Στη συνέχεια βάζουμε τους σπόρους κολοκύθας, τους ηλιόσπορους, τον λιναρόσπορο και ψήνουμε και αυτούς μέχρι να ροδίσουν.
Τους ρίχνουμε στη φόρμα.Ανακατεύουμε.
Βάζουμε την ζάχαρη στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και την ζεσταίνουμε να λιώσει μέχρι να καραμελώσει.Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί. Ρίχνουμε το βούτυρο,ανακατεύουμε να λιώσει και αυτό.
Ρίχνουμε όλο αυτό το μείγμα στη φόρμα πάνω στους ξηρούς καρπούς.
Αφήνουμε να κρυώσει το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την απλώνουμε πάνω απ τους ξηρούς καρπούς. Κρατάμε 2-3 κουταλιές για αργότερα. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
Βγάζουμε απ’ το ψυγείο. Βάζουμε την σοκολάτα που κρατήσαμε σ ένα σακουλάκι και κάνουμε σχέδια πάνω στο γλυκό. Βάζουμε στο ψυγείο για 5 λεπτά.
Αφαιρούμε απ’ τη φόρμα και βγάζουμε την λαδόκολλα. Ζεσταίνουμε ένα μαχαίρι σε ζεστό νερό το στεγνώνουμε και κόβουμε κομμάτια όπως τα θέλουμε.

Δοκιμάστε τη!!!!!

Καλή επιτυχία!!!!!

Προηγούμενο άρθροΜεθυσμένα!
Επόμενο άρθροΚρέπες Σοκολάτας με μπισκότο