Ζεπολε

Κάνει 20 έως 22 Ζεπολε

Υλικά

Κρέμα παστιτσιέρα
4 1/4 φλιτζάνια πλήρες γάλα (1 λίτρο)
2 φλιτζάνια ζάχαρη (400 γραμμάρια)
8 κρόκοι αυγών (μεγάλοι)
1 φλιτζάνι συν 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι (150 γραμμάρια)
1 λοβό βανίλιας ή 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Πρέζα αλάτι

Zeppole
2 φλιτζάνια αλεύρι (250 γραμμάρια)
2 φλιτζάνια νερό (480 ml)
200 γρ βουτύρου  
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
8 με 9 μεγάλα αυγά
6 με 8 φλιτζάνια σπορέλαιο

Κεράσια
1 1/2 φλιτζάνι κεράσια τραγανα (μαρασκινο)
Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Για να φτιάξετε κρέμα κρέμας
Σε μια μέτρια κατσαρόλα προσθέστε τη ζάχαρη και τους κρόκους των αβγών και χτυπήστε μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφρώδες.
Τώρα προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε. Αν το μείγμα είναι παχύρρευστο προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Μόλις προσθέσετε όλο το γάλα προσθέστε τη ξύσμα λεμονιού και μετρήστε πόσα κομμάτια γιατί θα τα αφαιρέσετε αργότερα.

Ξύστε τους σπόρους από τον λοβό βανίλιας και προσθέστε το μείγμα.
Βάλτε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύοντας δεξιόστροφα μαγειρέψτε μέχρι να πήξει. Περίπου 8 με 12 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα γυάλινο μπολ, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη που αγγίζει το πάνω μέρος της κρέμας. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει
εντελώς. Το καλύτερο είναι να το φτιάξετε την προηγούμενη μέρα.

Zeppole
Σε μια μέτρια κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι και το νερό, το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε να γίνει μια μπάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για περίπου 1 με 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε σε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα μπολ.
Μόλις κρυώσει αλλά όχι τελείως, προσθέστε ένα ένα τα αυγά σας και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
Προσθέστε τα πρώτα 8 αυγά και ελέγξτε αν η ζύμη είναι κολλώδης και σχηματίζει κορδέλες. Αν όχι, προσθέστε ένα ακόμα αυγό.
Ελέγξτε ξανά τη συνοχή της ζύμης.
Χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαριπλαστικής με άκρο αστέρι φτιαξτε στρογγυλά τα ζεπολε 12×12 εκ σε χαρτί ψησίματος.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι στους 180 Κελσίου προσθέτουμε το ζέπολε λίγα τη φορά γιατί θα διπλασιαστούν σε μέγεθος. Το χαρτί θα αποκολληθεί και πρέπει να αφαιρεθεί. Αναποδογυρίζουμε το ζεπολε για να τηγανιστεί ομοιόμορφα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το τηγάνισμα μέχρι να ροδίσει. Ανεβάστε τη φωτιά πριν προσθέσετε την επόμενη παρτίδα.
Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Αφήστε να κρυώσουν τελείως πριν προσθέσετε κρέμα.

Συναρμολόγηση
Σε μια μεγάλη σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστεριού προσθέστε την κρέμα σας. Βάλτε στο κέντρο του ζεπολέέναν κύκλο από πάνω.
Διακοσμήστε με κεράσι και πασπαλίστε με ζάχαρη ζαχαροπλαστικής!

Καλή Απόλαυση!

Find more delicious Recipes here

Προηγούμενο άρθροΜπισκοτογλυκό με κρέμα και σαντιγί
Επόμενο άρθροΗ Πίτα της Μαμάς