Τα κουλουράκια της Ανάστασης (ταραλί)

Υλικά

αλεύρι 500 γρ
αυγά 3
αλάτι 1 πρέζα
ζάχαρη 2 κ.σ
λικέρ γλυκάνισο ένα φλιτζάνι καφέ ή ότι σας βρίσκετε
σπόρους γλυκάνισου για γεύση (προαιρετικός)

για το γλάσο
ζάχαρη κρυσταλλική 150 γρ
λεμόνι 1 ξύσμα και φιλτραρισμένο χυμό
νερό 1 κ.γ

Εκτέλεση

Φάση 1:

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι. Αν θέλετε προσθέστε και σπόρους γλυκάνισου.
Ανακατέψτε τις σκόνες και δημιουργήστε μια κεντρική λακουβα.
Βάλτε τα ελαφρώς χτυπημένα αυγά και το λικέρ γλυκάνισο στο κέντρο της λακουβας και αρχίστε να ζυμώνετε.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια λεία και ομοιογενή πάστα.
Στη συνέχεια κόψτε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια και πλαστε σε κορδόνια στην επιφάνεια εργασίας για να σχηματίσετε τα
στρογγυλά κουλουράκια διαμέτρου 2-3 ​​εκ. περίπου. Έφτιαξα και μεγαλύτερα!
Καθώς τα ετοιμάζετε, τοποθετείτε τα κουλουράκια σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος.
Οταν είναι έτοιμα, τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C και τα ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι
να αρχίσουν να ροδίζουν.
Μόλις ροδίσουν ελαφρά, βγάζουμε τα κουλουρακι από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Φάση 2: ετοιμάστε το γλασσο
Οσο κρυώνουν τα κουλουράκια, μπορείτε να προχωρήσετε στην προετοιμασία του γλάσου.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και προσθέτουμε μια κουταλιά νερό. ανάβουμε τη φωτιά και λιώνουμε τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, ανακατεύουμε για 2 ή 3 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει μια υφή καραμέλας.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.

φάση 3: Γλασάρετε τα κουλουράκια
Βάζουμε τα κουλουρακια κρύα, στο γλάσο, ώστε να καλυφθεί καλά η επιφάνειά τους.
Αφήστε τα να στεγνώσουν σε μια σχάρα για κέικ ή σε ένα φύλλο χαρτιού ψησίματος.
Μόλις στεγνώσει, το ρευστό θα είναι σκληρό και υπόλευκο.

Καλή Ανάσταση

Photo: cookist.it

Προηγούμενο άρθροΕύκολη συνταγή κρέμα-πουτίγκα χωρίς φούρνο
Επόμενο άρθροΣπαράγγια με αυγά (ομελέτα)