Τσουρέκια

Αυτή η συνταγή είναι για 12 μεγάλα τσουρέκια (έγω ένα την μιση ποσότητα)

Υλικά

12 αυγά
5 φλιτζάνια ζεστό γάλα
5 κούπες ζάχαρη
2 φλιτζάνια ζεστό νερό
2 φλιτζάνια λάδι
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σε σκόνη
6 κουταλιές της σούπας ξερή μαγιά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο χρειάζεται περίπου 20-22 φλιτζάνια αλεύρι.
Για άλλειμα αυγά και το σουσάμι για από πάνω

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υγρά και μετά όλα τα ξηρά υλικά με τα υγρά.
Όταν ανακατεύετε αφήνετε να φουσκώσει για μερικές ώρες σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
Μετά από αυτό, ζυμώστε λίγο και ακολουθήστε φωτογραφίες. Όταν τα πλέκετε αφήστε τα να φουσκώσουν για άλλη μια ώρα.


Προθερμάνετε το φούρνο στους 300 βαθμούς Φ
Ψήνουμε για 45 λεπτά

** Σημείωση. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαλύσει τη μαγιά στο νερό. Αν δεν διογκωθεί η μαγιά σας δεν είναι καλό να τη χρησιμοποιήσετε. **

Καλή Αναστάση

Η Συνταγή είναι της Froso Rouvas

Προηγούμενο άρθροΚέικ καρότου με καρύδια
Επόμενο άρθροMuffins από χαρουπάλευρο χωρίς γλουτένη