Τα μπριος της πεθεράς

Αυτή τη συνταγή μου την έδωσε ευγενικά η πεθερά μου.
Είναι μια διασταύρωση μπισκότου και μπριός που ετοιμάζει κάθε χρόνο για το Πάσχα.
Είναι ιδιαίτερης γεύσης, ταιριάζουν τόσο για πρωινό όσο και για σνακ και στη συνέχεια γεμιστά με nutella είναι εντυπωσιακά.

Συστατικά:

1 κιλό αλεύρι
250 γρ ζάχαρη
250 γρ σπορέλαιο
250 γρ ζεστό γάλα
5 αυγά
1 κύβο μαγιά μπύρας
Να βουρτσίσω:
1 αυγό
1 κγ γάλα

Εκτέλεση

Ενώνετε στον κάδο του μίξερ βάσης το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και το λάδι και αρχίζετε να ζυμώνετε τη ζύμη, ρίχνοντας ταυτόχρονα το γάλα στο οποίο έχετε διαλύσει τη μαγιά.
Αφήστε τη ζύμη να δράσει για 25 λεπτά, θα πρέπει να έχετε μια λεία και ομοιογενή ζύμη. Όταν φουσκώσει καλά η ζύμη είναι έτοιμη.

Σε αυτό το σημείο, αφαιρούμε κομμάτια των 65 γρ. από τη ζύμη και σχηματίζουμε μια μπάλα με το καθένα, τα ανοίγουμε και τα τοποθετούμε σταδιακά σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, σε καλή απόσταση μεταξύ τους.
Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο. Μόλις είναι έτοιμα, τα αλείφουμε με το μείγμα αυγού και γάλακτος και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, πρέπει να ροδίσουν καλά.

Τα Πασχαλινά μπριος της πεθεράς

Συμβουλή:
Μπορείτε να τα φτιάξετε όποιο μέγεθος θέλετε, πήρα 30.
Αφού κρυώσουν, κρατήστε τα σε σακουλάκια τροφίμων, διατηρούνται για πολύ καιρο και μπορείτε επίσης να τα καταψύξετε.

ΠΗΓΗ: Katia la curiosita’ in cucina

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα αμυγδάλου με κομματάκια σοκολάτας, χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα πορτοκαλιού
Επόμενο άρθροΜυρμηγκάτο…με άρωμα και γεύση πορτοκαλι, βανίλια, σοκολάτα, κακαο…