Aφράτα κουλουράκια με κρέμα

Συστατικά

600 γραμμάρια αλεύρι (τύπου 500)
250 ml φρέσκο ​​γάλα
1 τεμάχιο ξηρής μαγιάς
10 γραμμάρια ζάχαρης βανίλιας
100 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
2 αυγα
80 γραμμάρια κρυσταλλικής φρουκτόζης
φλούδα από ένα λεμόνι
τη φλούδα ενός πορτοκαλιού

Για την κρέμα:
350 ml χυμό πορτοκάλι
80 γρ. ζάχαρη
35 γρ. κορν φλάουρ
(προαιρετικά , ξύσμα πορτοκάλι για πιο έντονη γεύση)

Για πασπάλισμα: άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Το πρώτο βήμα στη συνταγή για τα πασχαλινά κουλουράκια με κρέμα είναι η ενεργοποίηση της μαγιάς.
Για να το ενεργοποιήσετε, πρέπει να ζεστάνετε το γάλα. Θα πρέπει να έχει μια ευχάριστη θερμοκρασία στην αφή.
Δύο πρέζες κρυσταλλικής φρουκτόζης και μαγιάς προστίθενται στο γάλα.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά.
Εδώ είναι η ενεργοποιημένη μαγιά.

Όσο ενεργοποιείται η μαγιά, σπάμε τα αυγά, τη φρουκτόζη και το μαλακό βούτυρο.
Πρέπει να πάρουμε μια αφράτη κρέμα στην οποία προσθέτουμε το ξύσμα φλούδα λεμονιού και πορτοκαλιού.

Ζύμη για πασχαλινό κέικ

Το αλεύρι κοσκινίζεται.
Κάνουμε μια λακούβα στη μέση και ρίχνουμε μέσα τη μαγιά και τη κρεμα.
Ζυμώνουμε μια ζύμη απαλή και ελαστική, χωρίς να προσθέτουμε άλλο αλεύρι.
Αν η ζύμη κολλάει, λαδώνουμε τα χέρια μας.
Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά.

Μετά από αυτά τα 30 λεπτά έχουμε αυτή τη ζύμη.
Από αυτό σχηματίζουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού.
Τα αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψί ή ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος.
Αφήνουμε τα μπαλάκια να ξεκουραστούν για περίπου μιάμιση ώρα, μιάμιση ώρα.

Γλυκιά κρέμα πορτοκάλι

Ρίχνουμε όλα τα υλικά για την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι και το τοποθετούμε στη φωτιά.
Ανακατεύουμε διαρκώς με το σύρμα ώστε να λιώσει η ζάχαρη σε πρώτη φάση ενώ όταν πάρει βράση (εμείς συνεχίζουμε το ανακάτεμα) ελέγχουμε αν έχει πήξει η κρέμα και την αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα των χεριών, κάντε τρύπες στη μέση των μπάλων.
Αυτές οι τρύπες μπορεί να είναι μεγαλύτερες ή μικρότερες, εσείς αποφασίζετε.
Η συμβουλή μου είναι να τα μεγαλώσετε λίγο για να χωραει περισσότερη κρέμα μέσα τους.
Γεμίζουμε με κρέμα. Τα ψήνουμε στην πάνω και κάτω σχάρα στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Παρακαλούμε να προσέχετε τα κουλουράκια, γιατί το ψήσιμο και ο χρόνος εξαρτάται πολύ από το φούρνου.

Η κρέμα πορτοκαλιου γεμίζεται σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με λεπτή άκρη.
Βγαζουμε απο τον φούρνο τα πασπαλίζουμε με αχνη ζάχαρη και τα γεμίζουμε με κρέμα πορτοκαλιου

Ετοιμαααααααααα

Προηγούμενο άρθροΚέικ με κεράσια και κρέμα πουτίγκας σοκολάτας.
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι στιφάδο με πολλά κρεμμύδια, μανιτάρια