Συστατικά:
     600 γραμμάρια αλεύρι
     1 baking powder
     1 κουταλάκι αλάτι
     100 ml λαδι
     1 φλιτζάνι ξινή κρέμα
     200 ml ζεστό γάλα
     1 κύβος φρέσκιας μαγιάς
     1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
     Αυγό, και σουσάμι για επικάλυψη

Παρασκευή:
Ανακατέψτε τη ζύμη με χλιαρό γάλα και ζάχαρη και αφήστε την να φουσκωσει.
Σε ένα δοχείο στο οποίο θα ζυμώσετε τα κρουσανάκια, ανακατέψτε αλεύρι, baking powder, αλάτι και προσθέστε λάδι.
Τέλος, ανακατέψτε μέσα την κρέμα και στη συνέχεια προσθέστε και τη μαγιά.
Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει ομαλή και όχι να κολλάει έτσι χωρίζουμε σε 4 μέρη.
Ανοίξτε την ζύμη με ένα πλάστη σε πάχους μισού εκατοστού.

 Κόψτε 8 τρίγωνα, γεμίστε τα αν θέλετε ή αφήστε τα άδειά τους και κυλήστε τα. Εγώ τα γεμίζω με λευκό τυρί αναμειγμένο με αυγό.
Τοποθετήστε τα σε δίσκο ψησίματος, βουρτσίστε με κρόκο αυγού και πασπαλίζετε με σουσάμι.
Ψήστε για 15 λεπτά, μέχρι να χρυσήσουν.
Απολαυστε τα!

Προηγούμενο άρθροΣαρικόπιτες Κρητικές…δεν θα μείνει ούτε μία
Επόμενο άρθροΥπέροχο μπισκοτογλυκό ψυγείου με φράουλες