Παραδοσιακά Πασχαλινά Κουλουράκια

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 φλυτζάνια ζάχαρη
4 αβγά
250 γραμ. βούτυρο
½ φλυτζάνι γάλα
½ φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκαλιού
1 κιλό αλεύρι
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
½ κ.γ. σόδα
½ κ.γ. αλάτι
Αν δεν έχετε μεζούρες ρίξτε μια ματιά εδώ.

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε ένα μπόλ πολύ καλά.
Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα.
Προσθέτουμε το γάλα με το χυμό και το ξύσμα που έχουμε ετοιμάσει με τον τρίφτη.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο.
Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.

Αφήνουμε τη ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί, πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε με την βοήθεια των κουπατ ή απλά φτιάχνοντας κοτσιδάκια και τα ψήνουμε στους 180° για 10′ -20′, ανάλογα με το μέγεθος.
Απολαύστε τα για πρωινό με τον καφέ ή το ρόφημά σας!

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΧρυσαφένια πατατόπιτα νηστίσιμη: Μια εύκολη συνταγή για κάθε στιγμή
Επόμενο άρθροΤα καλύτερα τηγανητά κολοκυθάκια με τυρί…ούτε σε εστιατόρια τέτοια τραγανάδα