Τρουφάκια σοκολάτας  

  • Εύκολη συνταγή: Φτιάχνονται με μόλις 2 υλικά και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες μαγειρικές δεξιότητες.
  • Γρήγορη εκτέλεση: Μπορείτε να τα φτιάξετε σε 15-20 λεπτά, ιδανικά για όταν θέλετε κάτι γλυκό και γρήγορο.
  • Λίγα υλικά: Απαιτούν μόνο 2 υλικά που ίσως έχετε ήδη στην κουζίνα σας.
  • Πλούσια γεύση: Παρόλο που φτιάχνονται με λίγα υλικά, η γεύση τους είναι πλούσια και σοκολατένια.

  • Ευέλικτα: Μπορείτε να τα διακοσμήσετε με διάφορους τρόπους, όπως κακάο, τρούφα, ξηρούς καρπούς ή τριμμένη σοκολάτα.
  • Ιδανικά για δώρο: Μπορείτε να τα προσφέρετε σε φίλους και συγγενείς ως ένα ωραίο και χειροποίητο δώρο.

Συνολικά:

Τα τρουφάκια σοκολάτας με δύο υλικά είναι μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή. Είναι ιδανικά για όσους θέλουν ένα γλυκό χωρίς να χρειαστεί να περάσουν ώρες στην κουζίνα.

Σας προτείνω να δοκιμάσετε τη συνταγή!

Υλικά

240g συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα
100g σκόνη κακάου

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι αδειάζουμε το συμπυκνωμένο ζαχαρούχο και το βάζουμε στην φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να βράσει οπότε και αποσύρουμε από την φωτιά. Αδειάζουμε το κατσαρολάκι μέσα σε ένα μπολ.
Κοσκινίζουμε μέσα στο ζαχαρούχο το 1/3 κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.


Μετα κοσκινίζουμε και το άλλο 1/3 και συνεχίζουμε να ανακατευουμε μέχρι να
πάρουμε ένα παχύ σοκολατένιο μείγμα και τέλος το άλλο ένα 1/3.

Σε ένα φορμάκι που το στρώνουμε με μία μεμβράνη αδειάζουμε το μείγμα και το ισιώνουμε
Το τυλίγουμε με την μεμβράνη (να κολλάει στην επιφάνεια του μείγματος)

και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Πασπαλίζουμε το πάγκο μας με κακάο και ξετυλίγουμε την πάστα και την ακουμπάμε πάνω στο κακάο.


Με ένα κοφτερό μαχαίρι την κόβουμε με κυβάκια και πασπαλίζουμε με κακάο.


Τέλος τα πλάθουμε λίγο με το χέρι να φύγουν οι γωνίες του μαχαιριού

και κάνουμε ένα τελευταίο πασπάλισμα με κακάο.

Είναι υπέροχα

Προηγούμενο άρθροΤα πιο νόστιμα τυροπιτάκια με χόρτα
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακές Σαρικόπιτες από την Κρήτη