Τετράγωνα γλυκάκια καρότου με καρύδι χωρίς γλουτένη

Η Συνταγή είναι από το In tutto il mondo nelle ricette

Υλικά:

200 gr τριμμένο καρότο,
140 gr ζάχαρη,
150 γρ τριμμένα καρύδια,
100 gr κορν φλαουερ
4 αυγά,
ξύσμα λεμονιού τριμμένο και
150 gr σοκολάτα ψησίματος.

Εκτέλεση:

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.
Όταν γινει λειο, προσθέτουμε τα καρύδια σε σκόνη, μια πρέζα αλάτι, το τριμμένο καρότο, το κορν φλαουερ και ανακατεύουμε.

Ενσωματώνουμε με απαλες κινήσεις τα ασπράδια που έχουν χτυπηθεί πρωτα σε μαρεγκα.
Τοποθετούμε το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα και πασπαλίζουμε με κορν φλαουερ.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180ºC για 35/40 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε τετράγωνα.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων και λούζουμε τα τετράγωνα.

Να τα απολαύσετε!

Προηγούμενο άρθροΤυρόψωμα τηγανιτά…παρασκευάζονται γρήγορα και εύκολα.
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες μίνι πίτσες