Τηγανιά με λευκό κρασί

Τηγανιά με λευκό κρασί είναι υπέροχη. Αυτή η έκδοση, εμπλουτισμένη με μπαχαρικά, θα δώσει ένα επιπλέον πλεονέκτημα στο τελικό αποτέλεσμα.

Συστατικά για 4 άτομα

1,2 κιλά μοσχαρίσιο κρέατος νουα
500 ml ξηρού λευκού κρασιού
500 ml νερού
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένες βελόνες δεντρολίβανου
Μισή κουταλιά της σούπας ρίγανη, μαντζουράνα ή άλλα αρωματικά βότανα για γεύση
Μισή κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα (δεν είναι απαραίτητη)
1 σκελίδα σκόρδο
Aλάτι όσο θέλετε
00 αλεύρι (περίπου 2 κουταλιές της σούπας)
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο όσο απαιτειται
Τριμμένο μαύρο πιπέρι όσο θέλετε

Αρχική προετοιμασία

Καθαρίστε από τυχόν λίπη το κρέας και κόψτε σε κυβάκια κομμάτια.
Ψιλοκόψτε τα βότανα. Στη συνέχεια, βάζουμε το κρέας, τα αρωματικά βότανα, τη γλυκιά πάπρικα, το αλάτι και το τριμμένο πιπέρι σε ένα μεγάλο δοχείο. Προσθέτουμε επίσης το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

Τελική προετοιμασία και μαγείρεμα.
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι με καπάκι στη φωτιά.
Προσθέστε το λάδι για να καλύψετε ελαφρά το κάτω μέρος του τηγανιού και το αποφλοιωμένο σκόρδο.
Μόλις ροδίσει το σκόρδο, αφαιρέστε το και προσθέστε το κρέας.
Αφήστε το να ροδίσει για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας τα πάντα.
Στη συνέχεια, προσθέστε το κρασί και το νερό.
Καλύψτε το κρέας με ένα κανονικό καπάκι ελαφρώς ανοιχτό και συνεχίστε το μαγείρεμα για περίπου 50/60 λεπτά.

Σερβίρετε ζεστό με πασπαλισμένη ρίγανη.

ΠΗΓΗ: https://it.altervista.org/

Προηγούμενο άρθροΜια γρήγορη συνταγή για δείπνο ή μεσημεριανό σε 10 λεπτά με λίγα υλικά.
Επόμενο άρθροΤηγανιά Κοτόπουλο με μανιτάρια και μπαλσάμικο