Τηγανόπιτα με Φέτα και Μαϊντανό είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Είναι ένα γρήγορο και νόστιμο συνοδευτικό για την οικογένεια, ιδανική για πρωινό, για την θάλασσα ή για το γραφείο. Πλούσια σε γεύση και υφή, αυτή η Τηγανόπιτα με Φέτα και Μαϊντανό σίγουρα θα σας ενθουσιάσει. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Υλικά Συνταγής

Για τη γέμιση:

  • Φέτα: περίπου 150 γρ.
  • Κίτρινο τυρί (τριμμένο): 50 γρ.
  • Μαϊντανός (ψιλοκομμένος): 1/2 ματσάκι

Για το γλυκό:

  • Φύλλο κρούστας (στρογγυλό με μεγάλη διάμετρο ή 2-3 φύλλα): 1 τεμ.
  • Λάδι ή λιωμένο βούτυρο (για άλειμμα)

Για την επικάλυψη:

  • Λάδι (για το τηγάνι)

Εκτέλεση

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Αλείφουμε το τηγάνι με λάδι.

Πολτοποιούμε τη φέτα με ένα πιρούνι, τρίβουμε το κίτρινο τυρί και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε τα τυριά με τον μαϊντανό.

Τοποθετούμε 2 φύλλα στο κέντρο του ταψιού ή του τηγανιού (αν χρησιμοποιήσουμε στρογγυλό φύλλο μεγάλης διαμέτρου), με τις άκρες να προεξέχουν.

Αλείφουμε με λάδι ή λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζουμε με μια μερίδα θρυμματισμένο τυρί φέτα, τριμμένο κίτρινο τυρί και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλύπτουμε τη γέμιση με τη μία άκρη του φύλλου που κρέμεται.

Αλείφουμε από πάνω λιωμένο λάδι ή βούτυρο, πασπαλίζουμε με φέτα, κίτρινο τυρί και μαϊντανό.

Το επόμενο, ελεύθερο άκρο του φύλλου διπλώνετε και η διαδικασία επαναλαμβάνεται.

Στη συνέχεια, το τρίτο άκρο – κάντε το ίδιο.

Το τέταρτο άκρο χρησιμοποιείται για να τυλίξετε τη διαμορφωμένη Τηγανόπιτα με Φέτα και Μαϊντανό.

Αλείφουμε από πάνω λάδι.

Η εστία είναι αναμμένη σε μέτρια φωτιά και η πίτα ψήνεται για περίπου **5-6 λεπτά**.

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός πιάτου γυρίζεται από την άλλη πλευρά.

Το πάνω μέρος της ζύμης είναι επίσης λαδωμένο.

Μπορείτε να φάτε αυτό το ορεκτικό, ζεστό ακόμη και για πρωινό η επιλογή είναι δική σου! Καλή σας απόλαυση!


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 10-12 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 20-22 λεπτά

Επιπλέον Χρόνοι: Δεν υπάρχουν.


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Αντί για φύλλο κρούστας, μπορείς να χρησιμοποιήσεις έτοιμη ζύμη για πίτσα ή σφολιάτα για πιο αφράτο αποτέλεσμα, αν και το φύλλο κρούστας κάνει την Τηγανόπιτα με Φέτα και Μαϊντανό πιο τραγανή.

Δοκίμασε να προσθέσεις λίγη πάπρικα γλυκιά στη γέμιση για μια πιο πικάντικη νότα. Δες και άλλες αλμυρές πίτες για έμπνευση.

Για πιο πλούσια γεύση, αντικατέστησε το κίτρινο τυρί με γραβιέρα ή κεφαλοτύρι. Δες ιδέες για συνταγές με φέτα.


 

Σχετικές Συνταγές

Τυρόπιτα Χωριάτικη με Χειροποίητο Φύλλο

Κιμαδόπιτα Εύκολη με Σφολιάτα

Σπανακόπιτα Παραδοσιακή


Η Συνταγή είναι από το mytasted.blogspot


 

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πιτάκια με ζύμη γιαουρτιού

Αυτή η συνταγή για πιτάκια είναι ιδανική για όσους αναζητούν μια εύκολη και γευστική επιλογή. Η ζύμη με βάση το γιαούρτι είναι αφράτη και τραγανή, ενώ η γέμιση με τυρί φέτα και ρεγκάτο προσφέρει πλούσια γεύση.
Τα πιτάκια ψήνονται είτε στο φούρνο είτε σε φριτέζα αέρος και είναι έτοιμα σε λίγα λεπτά!

Απλά εγώ τα ξεροψηνω λίγο πάρα πάνω γιατί τον αρέσουν έτσι πιο πολύ , σουσαμακι δεν είχα και έτσι άλλαξα μόνο κάτι στην συνταγή
τα πέρασα με αυγό και πιτακια με σπανάκι φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηθο

Υλικά:

Για τη ζύμη:

1,5 φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού άραβοσιτέλαιο
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φακελάκι baking powder
400 γρ. αλεύρι περίπου (ή όσο χρειαστεί για εύπλαστη ζύμη)
Για τη γέμιση:

1 φλιτζάνι του τσαγιού τυρί φέτα, θρυμματισμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ρεγκάτο, τριμμένο
2 αυγά, χτυπημένα
Για το πασπάλισμα:

Νερό
Σουσάμι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι, το λάδι, το αυγό, το αλάτι και το baking powder.
Σιγά σιγά προσθέστε το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Ζυμώστε τη ζύμη για 5-10 λεπτά, μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
Καλύψτε τη ζύμη με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε την να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το τυρί φέτα, το ρεγκάτο και τα χτυπημένα αυγά.
Χωρίστε τη ζύμη σε 20-25 ίσα μέρη.
Ανοίξτε κάθε μέρος ζύμης με το χέρι σας.
Βάλτε μια κουταλιά της σούπας γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου.
Κλείστε καλά και βουτάμε κάθε πιτάκι στο νερό και μετά στο σουσάμι.
Τοποθετήστε τα πιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήσιμο στο φούρνο:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Ψήστε τα πιτάκια για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Ψήσιμο σε φριτέζα αέρος:

Προθερμάνετε τη φριτέζα αέρος στους 175°C.
Ψήστε τα πιτάκια για 10 λεπτά, γυρίζοντάς τα στη μέση του χρόνου.
Αν χρειαστεί, ψήστε τα για άλλα 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Σερβίρετε:

Αφήστε τα πιτάκια να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρετε. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με σως ντομάτας, γιαούρτι ή τζατζίκι.

Καλή όρεξη!

Η Εκτέλεση είναι της κας Έλενα Κυριαζή